Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσε ένα διήμερο εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με το 11ο Λύκειο Λάρισας. Η διημερίδα η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής είχε ως στόχο να παρουσιάσει στους μαθητές της Β και της Γ Λυκείου επαγγέλματα μέσα από την εμπειρία των αντίστοιχων επαγγελματιών στο πεδίο. 

Οι επαγγελματίες που προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας παρουσίασαν στους μαθητές τα επαγγέλματα, τις δυνατότητες εξέλιξης, μεταπτυχιακές σπουδές και μετέφεραν την ίδια εμπειρία τους από τα χρόνια των σπουδών και την αγορά εργασίας. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας, του Κέντρου Κοινότητας, των ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ενώ τοποθετησεις έγιναν από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρη Βούλγαρη και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικης και Πρόνοιας Έφη Ζιώγα. 

Η δράση της οποίας την επιστημονική εποπτεία έχει η Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων και η Συντονίστρια του Παραρτήματος κοινωνιολόγος Εύη Μπουκόρου είναι πιλοτική και θα υλοποιηθεί στην επόμενη χρονιά με μεγαλύτερη διάρκεια. Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.