Αντιπρόσωπος (Ambassador) στη Λάρισα του λογοτεχνικού οργανισμού PEN Greece ορίστηκε ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ο Λαρισαίος γιατρός εκλέχθηκε Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece από τα μέλη της και θα την εκπροσωπεί στην Επιτροπή Συγγραφέων για την Ειρήνη του διεθνούς οργανισμού PEN International, ενώ επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Μετάφρασης & Γλωσσικών Δικαιωμάτων του PEN Greece.

Το PEN Greece είναι το επίσημο παράρτημα στην Ελλάδα του PEN International, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς στον χώρο της προώθησης της λογοτεχνίας και της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης, σκοπός του δε είναι η διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος κι έχει εκδώσει 9 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τελευταία τη «Γραβάτα δημοσίας αιδούς» (εκδόσεις Κέδρος 2018). Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 25 γλώσσες και δημοσιεύτηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό και το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι διδάκτωρ λογοτεχνίας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, κ.ά.