“Κάποιες διευκρινίσεις, σχετικά με αναδημοσιεύσεις σε τοπικά sites που αναφέρονται σε σχόλια για «παραίτησή μου από τη θέση της Γραμματέα της ΚΟ», είναι ίσως χρήσιμες, ειδικά σε αυτούς που έσπευσαν να σχολιάσουν, χωρίς να γνωρίζουν” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

“Μετά τις Ευρωεκλογές, απασχόλησε σε συζητήσεις η επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, με πιθανές αλλαγές θεσμικών προσώπων στο κόμμα και στην ΚΟ. Έτσι, στις 15/06, πριν τη συνεδρίαση των οργάνων, υπενθύμισα στον Πρόεδρο, ότι παραμένει στη διάθεσή του η αντικατάστασή μου, εφόσον το κρίνει εκείνος αναγκαίο, για το καλό της Παράταξης.

Αυτό το έκανα, όσο αδιανόητο κι αν φαντάζει σε κάποιους, διότι οι «καρέκλες» και τα αξιώματα, δεν αποτελούσαν ποτέ για μένα αυτοσκοπό, ούτε γι’ αυτά ποτέ διαπραγματεύθηκα. Αν στην Παράταξη ωφελούσε η αντικατάστασή μου και συνέβαλε αυτή σε καλύτερη προοπτική, ασμένως θα συνηγορούσα.

Παραμένω Γραμματέας της ΚΟ και δίνω τις μάχες για την Παράταξη.

Υπηρετώ τριάντα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, σαν απλός άμισθος στρατιώτης και από θέση ευθύνης τρία χρόνια την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με πολλή και σκληρή δουλειά, χωρίς παράλληλα ποτέ να λείψω, από το νομό και τα προβλήματά του.

Δεν πρόκειται ούτε τώρα να διαπραγματευθώ τις αρχές και τις αξίες μου για τις καρέκλες. Αυτά, τα αφήνω σε εκείνους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, αν και ήταν έμμισθοι αξιωματούχοι του.

Τα αφήνω, σε πολιτικούς γυρολόγους που δήθεν «επέστρεψαν», αναζητώντας και πάλι σημαίες ευκαιρίας.

Τα αφήνω στους Φαρισαίους, ευεργετηθέντες αχάριστους και «πολιτικούς αιμοδότες» αυτοδιοικητικών παρατάξεων της ΝΔ, που κρύβουν το κεφάλι στη λάσπη και νομίζουν ότι δεν τους βλέπει κανείς.

Τα αφήνω σε όλους εκείνους που δήθεν .. «προσπερνάνε» την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, σκοντάφτοντας τυφλοί από τη δίψα τους για εξουσία και πέφτοντας με μεγάλο γδούπο.

Κρατάω μόνο την υπόσχεσή μου στους συμπολίτες μου που με τίμησαν -και μάλιστα με τρόπο συγκινητικό: να έχω πάντα δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή. Να λέω την αλήθεια και να μην φοβάμαι για τη «θεσούλα». Να είμαι ελεύθερη από εξαρτήσεις και από ομάδες. Να είμαι πρώτα ΠΑΣΟΚ, πάνω από όλα και από όλους. Πρώτα η Παράταξη, η ενότητα και η προοπτική της. Πρώτα εμείς και μετά εγώ. #Πάντα Εδώ».