Το πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην πόλη“ του δήμου Λαρισαίων προσφέρει στα παιδιά ένα πλήθος δραστηριοτήτων περιλαμβάνοντας και προγράμματα με πολύτιμα μαθήματα ζωής για τους μικρούς κατασκηνωτές του. Η δράση της 4Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας με τίτλο “Και τώρα ...χαλαρώνουμε” εντάσσεται στη προγράμματα της Κατασκήνωσης που έχουν ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Το προγράμμα “Και τώρα ...χαλαρώνουμε” κινητοποιεί τα παιδιά με τρόπο χαρούμενο και παιγνιώδη ώστε να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα αγχώδη συναισθήματά τους μαθαίνοντας απλές και ακίνδυνες τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη και τη διαχείριση του στρες τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε όλη τους τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αποσαφηνίστηκε η έννοια του στρες με παραδείγματα από την καθημερινότητα των παιδιών και παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι μικροί κατασκηνωτές μπορούν να χαλαρώνουν και να ηρεμούν. Τα παιδιά εξασκήθηκαν στις τεχνικές της διαφραγματικής αναπνοής, της προοδευτικής μυϊκής χαλάρωσης και στην εκμάθηση της τεχνικής της νοερής απεικόνισης, με την οποία μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους σε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα “Και τώρα ...χαλαρώνουμε”, που θα καλύψει όλες τις κατασκηνωτικές δομές της Κατασκήνωσης συντονίζεται από την κα Ουρανία Πινακά, γεν. Ιατρό και υλοποιείται από τους επαγγελματίες της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, Ειρήνη Σπανού-παιδίατρο, Βασιλική Παπαδούλη-επισκέπτρια υγείας, Ευσταθία Παπανικολάου-επισκέπτρια υγείας, Ευλαμπία Ρούτα-νοσηλεύτρια, Αικατερίνη Δέλλιου-κοινωνική λειτουργό.

Την πρώτη δράση της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων στο 19ο δημοτικό σχολείο παρακολουθήσαν με ενδιαφέρον ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας και η Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.