Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες βρίσκεται ο Δήμος Λαρισαίων, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στο Κοιμητήριο της πόλης, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα αφορά σε απόπειρες εκταφής νεκρών με δηλωμένη αιτία θανάτου την Covid-19, οι οποίες εκταφές δεν μπορούν να γίνουν, καθώς διαπιστώνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποσύνθεσης.

«Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζονος σημασίας και έρχεται να προστεθεί στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, συνολικά. Το Κοιμητήριο της πόλης μας έχει χωρητικότητα 6.500 μνημάτων -εκ των οποίων μόνον 44 είναι διαθέσιμα για ενταφιασμό. Υπάρχει, συνεπώς, αδήριτη ανάγκη για εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος εκταφών.

Αναφορικά με τις εκταφές που τελικά δεν μπορούν να γίνουν, είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία και για τον λόγο αυτό είμαστε σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, από όπου αναμένουμε και τις σχετικές οδηγίες για τον χειρισμό του ζητήματος, στο πλαίσιο της επιστήμης και της χρηστής διοίκησης», σημείωσε ο κ. Μαμάκος.