«Η επίλυση του προβλήματος της διέλευσης των γραμμών του τρένου από τον ιστό της πόλης είναι υπόθεση ολόκληρης της πόλης –αφορά την καθεμιά και τον καθέναν μας. Αυτό που οφείλει να επιβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων είναι τη βέλτιστη, οριστική και πάνω απ’ όλα την πιο ασφαλή για τους πολίτες λύση», σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Αθανάσιος Μαμάκος.

Με αφορμή τη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, για τον ΟΣΕ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μαμάκος τονίζει:

«Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει η μελέτη να εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις, αλλά να καθοριστούν και σαφή χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των προτάσεων που θα περιλαμβάνει.

Κρίσιμο ζητούμενο είναι η μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, κάτι που συνεπάγεται πως άμεσα θα πρέπει να μπουν περιφράξεις κατά μήκος των γραμμών, να προχωρήσουν τα έργα για την εγκατάσταση ηχοπετασμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να επαναλειτουργήσουν οι υπέργειες διαβάσεις, να καταστεί ασφαλής η διέλευση από τις υπόγειες διαβάσεις, να διασφαλιστεί η σωστή και σύγχρονη λειτουργία των συστημάτων στις διαβάσεις που υπάρχουν μπάρες.

Χωρίς αυτό, σε καμία περίπτωση, να σημαίνει ότι οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη παρέμβαση θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως «άλλοθι» για τη μη υιοθέτηση άλλων λύσεων, όσο κοστοβόρες και εάν είναι.

Διεξοδικά θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι μακροπρόθεσμες λύσεις, που αφορούν είτε στην υπογειοποίηση των γραμμών, είτε στο by-pass (παράκαμψη της Λάρισας) ή στη μεταφορά του εμπορευματικού σταθμού εκτός αστικού ιστού.

Η Λάρισα -και οι πολίτες της- οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν θα δεχθούμε συμβιβασμούς, δεν θα ανεχτούμε κάτι λιγότερο από την πιο ουσιαστική και ασφαλή λύση, αναφορικά με τις γραμμές του ΟΣΕ.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο για την πόλη μας, για τη Λάρισα που μας αξίζει».