Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Λάρισα Μπροστά" κ. Αθανάσιος Μαμάκος σε ανακοίνωσή του για το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας αναφέρει τα εξής: 

"Πολλά ερωτήματα προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας (παράρτημα ) επί της οδού Παλαιολόγου 17.

Ήταν δύο χρόνια πριν περίπου που ξεκίνησε η αναζήτηση ακινήτου για τη στέγαση του παραρτήματος του 55ου νηπιαγωγείου Λάρισας. Μετά από αρκετό χρόνο τον Ιούνιο του 2021 αποφασίσθηκε η απευθείας μίσθωση του ισογείου καταστήματος επί της οδού Παλαιολόγου 17, προκειμένου να στεγαστεί αυτό. Ταυτόχρονα αναλήφθηκε και η υποχρέωση του Δήμου Λαρισαίων να προβεί με δικές του δαπάνες στην πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό για τη φιλοξενία των παιδιών. Η λήξη της μίσθωσης καθορίστηκε για τις 31-8-22 σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του μισθίου, οι οποίες τελικά ανήλθαν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και στις αρχές του καλοκαιριού αποφασίσθηκε η μίσθωση ακινήτου για τη μακροχρόνια πλέον στέγαση του παραρτήματος μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών. Εγκρίθηκαν οι όροι της σχετικής διακήρυξης, που θα εξασφάλιζαν εν προκειμένω τη μίσθωση του συγκεκριμένου μισθίου, και αναμένονταν η υποβολή δικαιολογητικών εκ μέρους των ενδιαφερομένων, προκειμένου να κατακυρωθεί στο μειοδότη και να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 4ης Αυγούστου 2022 ότι δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονο το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Η εξήγηση που μας δόθηκε ήταν ότι έλειπαν κάποια έγγραφα των ιδιοκτητών, η δε έλλειψη αυτή θα τακτοποιούνταν άμεσα. Εκ των πραγμάτων αποφασίσθηκε επαναληπτική δημοπρασία, η οποία διεξήχθη στις 9-9-2022 και στην οποία, προς δυσάρεστη έκπληξη και πάλι δεν εμφανίσθηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι αφενός να έχει ήδη λήξει η μίσθωση αφετέρου να είναι ακόμα μετέωρη η μίσθωση ενός ακινήτου που χρησιμοποιείται ήδη ως σχολείο και στο οποίο δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Λαρισαίων.

Η δημοτική αρχή δεν ενήργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά στην εξασφάλιση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας της μίσθωσης. Αν ληφθούν υπόψη και οι παλινωδίες και καθυστερήσεις στη λήψη απόφασης για τη λειτουργία του 6ου Λυκείου που ελήφθη μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καίτοι το πρόβλημα ήταν από πριν γνωστό αποδεικνύουν τα πολύ αργά αντανακλαστικά της κουρασμένης δημοτικής αρχής Καλογιάννη στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων. Προφανώς υπάρχουν «αρρυθμίες» στη συνεννόηση των επιμέρους «επιτελείων» στους κόλπους της δημοτικής αρχής με αρνητικές συνέπειες για όλους."