Με δυναμικό τρόπο και βγάζοντας τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Αγιάς, οι αγρότες της περιοχής ύψωσαν σήμερα για μια ακόμη φορά “φωνή διαμαρτυρίας” για την απελπιστική κατάσταση στην οποία – όπως λένε- έχουν περιέλθει τη φετινή χρονιά.Η κινητοποίηση με τη συμμετοχή περισσοτέρων από εκατό τρακτέρ πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την έναρξη της Γιορτής Μήλου σήμερα στην Αγιά.

Ως γνωστό οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τη διάθεση των προϊόντων τους, μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Παράλληλα αναγκάζονται να διαθέσουν το προϊόν τους σε χαμηλές τιμές την ώρα που το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Οι αγρότες διεκδικούν:

Να υπάρξει οικονομική στήριξη που θα καλύπτει την απώλεια εισοδήματος παίρνοντας υπόψη το αυξημένο, διπλάσιο κόστος παραγωγής σε σχέση με πέρυσι.

Η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα ις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την διακίνηση και απορρόφηση των μήλων. Να σταματήσει το εμπάργκο στην Ρωσία και να ανοίξει η αγορά για τα προϊόντα μας.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα, ένα μεροκάματο που να εξασφαλίζει την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν στην τιμή ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση για την αγορά μέσων και εφοδίων και κατάργηση του ΦΠΑ.

ertnews.gr