Την εκκένωση του Σέσκλου Βόλου, για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε η πυροσβεστική, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, ώστε αυτή να μην επεκταθεί προς το Σέσκλο και το Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου και προς τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ήδη εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγούνται προς το κέντρο της πόλης δήλωσε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Μήνυμα 112 για Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο

Λίγο μετά τις 15:30 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τους κατοίκους των χωριών Άγιος Γεώργιος, Βελεστίνο και Σέσκλο. Ήδη εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια στο Βελεστίνο, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ένα ποιμνιοστάσιο έχει ήδη τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ δίνεται μάχη το μέτωπο να μην προχωρήσει προς τα σπίτια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι από τη φωτιά στο Βελεστίνο τραυματίσθηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα β΄βαθμού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η φωτιά ξεκίνησε μέσα από χωράφια και πιθανότατα οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το υπουργείο συστήνει στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγιου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται αυτή την ώρα από τους κατοίκους.

Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 1003, ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Παλληκάρης επισήμανε ότι η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα και έχουν καταφέρει να περιορίσουν το ένα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά καθώς απειλεί σπίτια.

skai.gr