Σε μήνυμα του δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέρονται τα εξής:

"Έχει έρθει και φέτος η στιγμή που ολοκληρώνεται ένας κύκλος μάθησης και δημιουργίας και ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας γνώσεων και εμπειριών. Στη ζωή σας, θα κληθείτε να δώσετε πολλές και διαφορετικές «μάχες». Μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες είναι αυτή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζει σήμερα.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να πιστεύετε στον εαυτό σας και να παλέψετε για τις επιλογές σας, με ψυχραιμία, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Εμείς οι γονείς, οι καθηγητές, οι συμπαραστάτες σας, θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η έκβαση της προσπάθειάς σας.

Όσο σημαντικές, όμως, κι αν είναι αυτές οι εξετάσεις, δεν είναι μονόδρομος. Η ζωή δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει με αυτές. Άλλωστε, στην επιτυχία δεν φτάνουν όσοι δεν συνάντησαν δυσκολίες, αλλά αυτοί που προσπάθησαν να τις υπερβούν και δεν το έβαλαν κάτω.

Θέλω να ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, καλή δύναμη σε όλες και όλους σας, να έχετε πίστη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση σε κάθε προσπάθεια και αγώνα που δίνετε και θα δώσετε στο μέλλον, για να βγείτε νικητές.

Εύχομαι σε όλους Καλή Επιτυχία!"