Σε μονοψήφια ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία συνοδεύτηκε από συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στη συγκέντρωση οι εκπρόσωποι του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι “14 χρόνια μετά τα μνημόνια, οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο και η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής οδηγώντας τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση”.

Μικρή συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα

Ενδεικτικά ανέφεραν ότι “ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα όταν αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων”. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας τον Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ertnews.gr