Μετά από απουσία τριών ετών σε κλειστό χώρο, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, δίνει ξανά το “παρών” σε μια ξεχωριστή συναυλία με θέμα τη μουσική της μεγάλης οθόνης.
Το μουσικόφιλο κοινό, θα απολαύσει συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών που καταξιώθηκαν κυρίως μέσω της 7ης τέχνης και τα έργα τους έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη όλων μας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 21:00 στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ.
Οι 34 μουσικοί της Φιλαρμονικής του ΔΩΛ, θα ερμηνεύσουν έργα των Ennio Morricone, Michel Legrand, Francis Lei, Allan Silvestri και άλλων.
Στη συναυλία θα τιμηθεί ο μαέστρος Γεώργιος Μηνάς για την πολυετή του υπηρεσία στη Φιλαρμονική.
Την παραγωγή και την παρουσίαση, επιμελείται η καθηγήτρια του ΔΩΛ Ολυμπία Τσαγιάννη.
Την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση έχει η μαέστρος Μαρία Παναγοπούλου.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Γιώργος Μηνάς
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953. Από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στη Φιλαρμονική Λάρισας, όπου τον ανέλαβε ο τότε αρχιμουσικός Γιάννης Τσανακάς, αρχικά με φλάουτο που ήταν το όργανο της δικής του επιλογής και αργότερα με τα όργανα των κρουστών.
Ήταν μέλος της ορχήστρας πνευστών οργάνων της Φιλαρμονικής Λάρισας. Από το 1976 και μετά, μετέβη στην Αθήνα όπου και ασχολήθηκε επαγγελματικά σε διάφορες ορχήστρες ως κρουστός.
Από το 1980 άρχισε να παρακολουθεί στο Πινδάρειο Ωδείο Αθηνών μαθήματα θεωρητικών και κρουστών. Αργότερα, με καθηγητή το Γιάννη Τσανακά, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας μαθήματα ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας.
Το 1985 ανέλαβε ως αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Τυρνάβου, ενώ παράλληλα έλαβε το πτυχίο κρουστών οργάνων από το Πινδάρειο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ζαυρίδη. Από το 1987 ανέλαβε μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείο Λάρισας .
Στη Φιλαρμονική, παρουσίασε αξιόλογο έργο που συνετέλεσε στην αναβάθμιση της ποιότητάς της, παρουσιάζοντας έργα υψηλών προδιαγραφών από συνθέσεις διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Αποτέλεσμα του έργου αυτού, ήταν να λάβει μέρος σε δύο μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας μας, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με πρώτο βραβείο στην Αθήνα και διάκριση στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές και διακρίσεις στην Κύπρο, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Μάλτα, Ουγγαρία, Γερμανία κ.α.
Από το 1999 με πρότασή του, καθιερώθηκε το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που πραγματοποιούνταν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών ελληνικών και ξένων φιλαρμονικών, ανά δυο χρόνια στη Λάρισα. Είναι μέλος της επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών της πόλης Ρίμπνικ της Πολωνίας.