"Οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι «ρουσφέτι». Είναι δικαιοσύνη!", επισημαίνει στην απάντησή του ο Δήμος Λαρισαίων προς την Συμπαράταξη Λαρισαίων, σχετικά με το πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην πόλη". 

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:  

Θεωρούμε υποχρέωσή μας την παροχή δυνατότητας ίσων ευκαιριών σε όλους τους νέους ανθρώπους του Δήμου, που θέλουν να απασχοληθούν στην «Κατασκήνωση στην πόλη» και που πληρούν το βασικό κριτήριο της ολοκλήρωσης των σπουδών, που απαιτούνται για τις αντίστοιχες θέσεις. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κραυγές και κινδυνολογία που έφθασε μέχρι του σημείου στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής, να μιλάνε για «απειλή της  ασφάλειας των παιδιών της πόλης»! 

Πιστεύουμε ότι τεχνητοί αποκλεισμοί με το δήθεν κριτήριο της «εμπειρίας» δεν συμβαδίζουν με πραγματική ευαισθησία και σεβασμό, στα παιδιά της πόλης. Το αντίθετο συμβαίνει. 

Γιατί το συγκεκριμένο κριτήριο απλά περιορίζει τις δυνατότητες νέων ανθρώπων να συμμετάσχουν. Φτιάχνει κλειστούς κύκλους «ειδικών», που δεν έχουν διαφορετικά προσόντα από τους υπόλοιπους και απορρίπτει όποια και όποιον δεν μπορεί να αποδείξει την εμπειρία του… 

Επιστρέφουμε τις κραυγές περί «ντροπής» και περί «ρουσφετιών» ειδικά από όσους πρωταγωνίστησαν σε επιλογές και διορισμούς τα προηγούμενα χρόνια, που έγραψαν ιστορία… 

Με λύπη παρατηρούμε ότι, η συνειδητοποίηση της απώλειας του ρόλου αυτού που διοικεί, λόγω της ψήφου των πολιτών, τους οδηγεί όλο το τελευταίο διάστημα, σε “ακραίες” δηλώσεις. Αλλά η πόλη δεν μπορεί να πληρώνει με διχασμό κάθε λίγο και λιγάκι τις δικές τους ανασφάλειες. 

Η δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της “Κατασκήνωσης στην Πόλη”, με το καλύτερο δυνατό προσωπικό και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. 

Με αυτό ασχολούμαστε, για αυτό δουλεύουμε, για αυτό θα κριθούμε… 

Αν η αντιπολίτευση ζήλεψε το ρόλο του κ. Κόινερ, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που κοπιάζει πάρα πολύ, για να ετοιμάσει το επόμενο λάθος του, ας συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο…