Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών υλοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Ο Εθελοντισμός πάει… σχολείο», την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος).
Η Ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα και καλές πρακτικές που καλλιεργούν τις έννοιες της προσφοράς και του εθελοντισμού στα παιδιά και ιδιαίτερα την πληροφόρησή τους γύρω από το εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αστέρι της Ευχής», το οποίο επί σειρά ετών απευθύνεται με επιτυχία σε μαθητές/τριες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδεσης Λάρισας κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σπουδαιότητα της ενίσχυσης και της υποστήριξης των σχολικών δράσεων που εμπνέουν στους μαθητές και στις μαθήτριες της σχολικής και προσχολικής ηλικίας τις αξίες του εθελοντισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της έμπρακτης και ανιδιοτελούς αγάπης στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα προς τα παιδιά.
Την Ημερίδα χαιρέτισε, επίσης, η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος),κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση από την κ. Μαρία Γκαμαλούτσου, του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής», καθώς και του Δημιουργικού Διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος. Βαθύτατη συγκίνηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες η ομιλία της κ. Αφροδίτης Βουλγαράκη, μητέρας παιδιού Ευχής, η οποία μοιράστηκε προσωπικά βιώματα και εμπειρίες, μεταφέροντας την απήχηση που έχει στα παιδιά της Ευχής, η κίνηση αγάπης των εθελοντών/ντριών που μετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στη συνέχεια, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, παρουσίασε τα προγράμματα καλλιέργειας εθελοντισμού στα σχολεία, ενώ η κ. Ελένη Δημητρίου, Δ/ντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και η κ. Ευαγγελία Πάππου, εκπαιδευτικός του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παρουσίαν τις καλές πρακτικές από τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων τους στο «Αστέρι της Ευχής».Προσωπικές ιστορίες και δράσεις εθελοντισμού μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες και η κ. Εύη Καντώνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και η κ. Φανή Αγορογιάννη, Υπεύθυνη των Εθελοντών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τη Διεθύνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Make-A-Wish Ελλάδος, για τη δυνατότητα που τους δόθηκε μέσα από όσα λέχθηκαν κατά την ημερίδα αυτή να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν τις αποτελεσματικές εθελοντικές δράσεις στις σχολικές τους μονάδες.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος),καθώς και όλους όσοι συντέλεσαν στην υλοποίηση της ανωτέρω επιμορφωτικής δράσης.