Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων διοργανώνουν ανοιχτή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!” την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19:00.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση με πρωταγωνιστή τις ιστορίες, τις βιωμένες μαρτυρίες ανθρώπων κάθε ηλικίας, με επίκεντρο τους εκάστοτε σεισμούς που έγιναν στην πόλη της Λάρισας.

Το υλικό της έκθεσης συγκεντρώθηκε από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Τμήμα Λάρισας, στο πλαίσιο συγκρότησης ενός ανθρωποκεντρικού αρχείου με μαρτυρίες και μνήμες στο επίπεδο της βιωμένης ιστορίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα οπτικοακουστικό υλικό (ντοκιμαντέρ) που δημιουργήθηκε με υλικό από τις αφηγήσεις για τους σεισμούς από το 1941 μέχρι το 2021, επίκαιρα και άλλο αρχειακό υλικό.

Kείμενα και φωτογραφίες που εκτίθενται σε διάφορα σημεία της έκθεσης, συνυφαίνονται σε μια απόπειρα να ξαναδούμε και να αλληλεπιδράσουμε με τις “δύσκολες στιγμές” της ιστορίας, όπως αυτές μετασχηματίζονται σε ιστορική εμπειρία.

Παράλληλα παρουσιάζεται μια έκθεση υβριδικών φωτογραφιών του γραφίστα-εικονογράφου Γιάννη Πέτρου σε μία οπτική συνύπαρξη με φωτογραφίες του συλλέκτη Βίκτορα Μήτου από το 1941.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η επιμελήτρια της έκθεσης, Κωνσταντίνα Κόντσα.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται τηλεφωνική κράτηση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση.

Συντελεστές έκθεσης: Κωνσταντίνα Κόντσα-Επιστημονική Υπεύθυνη Μουσείου, Επιμέλεια-Έρευνα. Φανή Καραγιάννη, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ.- Τμήμα Λάρισας, Επιστημονική Συνεργάτης.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουνίου - 31 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή 18:00- 21:00

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

Πληροφορίες: τηλ. 2410 530083

e mail:mouseiomylou@larissa.gov.gr