Ο Συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης Δ.Τεμπών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

Εκφράζουμε την απογοήτευση και τον προβληματισμό μας για την διαφαινόμενη τιμή των 150 ευρώ /στρέμμα στους καστανοπαραγωγούς του Δ.Τεμπων, βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής .

Σε μια περίοδο όπου έχουν δαπανηθεί τα αυξημένα κόστη λόγω ενεργειακής κρίσης και διπλασιασμού της τιμής των αγροτικών εφοδίων δυστυχώς δεν θα υπάρξει εισόδημα . Τη στιγμή που το 80% της φετινής παραγωγής πουλήθηκε σε τιμή κάτω των 40 λεπτών ανά κιλό και το υπόλοιπο 20% δεν μαζεύτηκε λόγω μεγάλου ποσοστού προσβολής.
Στην ουσία η τιμή των 150 ευρώ ανά στρέμμα αντιστοιχεί σε ενίσχυση 30 λεπτών ανά κιλό!
Τη στιγμή που με μετριοπαθείς εκτιμήσεις το κόστος παραγωγής φτάνει στα 1,5 ευρώ ανά κιλό .

Εν΄όψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου, όπου το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί σημαντικά λόγω των μέτρων που πρέπει επιπλέον να ληφθούν για την αντιμετώπιση της φαιάς σήψης,οιπαραγωγοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους προκειμένου να επιβιώσουν, στην Δ. Αρχήτου Δ.Τεμπών ,τα αρμόδια Υπουργεία και την κυβέρνηση.
Από την πλευρά της Δ.Αρχής του Δ.Τεμπών και του Δημάρχου κ.Μανώλη, υπάρχει πλήρης αφωνία, απραξία, καμμία συμπαράσταση προς τους κασταναπαραγωγούς.

Ρωτάμε λοιπόν:
Ποιές οι ενέργειες της Δ.Αρχής του Δ.Τεμπών για δίκαιες αποζημιώσεις ;
Ποιά η παρέμβαση σας για τον αποκλεισμό ενίσχυσης από την νέα ΚΑΠ των αγροτικών προϊόντων με κέλυφος (κάστανο,αμύγδαλο,φουντούκι κ.α)
Ποιά η συνεργασία σας με τον νέο Αγροτικό Συν/σμό Αμπελακίων για την ταυτοπόιηση της αιτίας της αλλοίωσης του καρπού του καστάνου και την έγκαιρη εφαρμογή μέτρων;

Οφείλετε η ΟΧΙ να στηρίξετε την προσπάθεια που καταβάλλει ο νέος Αγροτικός Συν/μος για την ανάδειξη και καταπολέμηση της ασθένειας μέσα από την έρευνα του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών;
Οφείλετε η ΟΧΙ κκ της Δ.Αρχής να απαιτήσετε από το αρμόδιο Υπουργείο χρηματοδότηση για την ανάπτυξη προγραμμάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης αφού πρώτα εκτιμηθεί και αξιολογηθεί η έκταση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελακίων;
Αλήθεια ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.Μανώλη για την εξεύρεση χρηματοδότησης από το Αρμόδιο Υπουργείο ώστε να μελετηθεί η επιδημιολογία του παθογόνου σε σχέση με το μικροκλίμα της περιοχής;
Πότε πιστεύετε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πιλοτικές εφαρμογές σκευασμάτων και μεθοδολογιών;
Συστήνουμε την Δημοτική Αρχή και τον κ.Μανώλη να ασχοληθούν επιτέλους με τα σοβαρά θέματα του Δήμου μας, να συνεργαστούν με τους Βουλευτές του Ν.Λάρισας και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να βοηθήσουν τους κατσανοπαραγωγούς και το πληττόμενοεισόδημα τους.
Σ’ότι αφορά την Δημοτική Παράταξη μας «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης »δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παραγωγικό φορέα του Δήμου μας,προασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα τους.