Tη μεγάλη αγωνία τους για το φράγμα Γυρτώνης εκφράζουν οι αγρότες που αρδεύουν τα χωράφια τους στην ευρύτερη περιοχή (Φαλάνη, Δασοχώρι, Γυρτώνη)

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: 

"Μεγάλη αγωνία διακατέχει αυτή την περίοδο τους αγρότες που αρδεύουν τα χωράφια τους στην ευρύτερη περιοχή του Φράγματος της Γυρτώνης.

Και αυτό, επειδή το Φράγμα ουσιαστικά δεν λειτουργεί από το Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να έχει κλαπεί το χειμώνα που μας πέρασε και το γνώριζαν όλοι τους, π.χ. Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη, ΤΟΕΒ, και έως σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό με μεγάλη αδιαφορία απ’ όλους.

Σήμερα βρισκόμαστε αρχές Ιουνίου με το ποτάμι να μην έχει νερό και με την θερμοκρασία στους 37 βαθμούς και όλοι να αδιαφορούν για εμάς τους αγρότες που έχουμε καταστραφεί.

Ζητάμε άμεσα να λειτουργήσει το φράγμα πριν έρθουν οι καύσωνες.

Να βρεθεί άμεσα φορέας διαχείρισης του φράγματος.

Επίσης, ζητάμε από τον Οκτώβριο να γίνει άμεσα ο δρόμος που συνδέει την Γυρτώνη με την Φαλάνη και ταλαιπωρεί απίστευτα τον αγροτικό κόσμο.

Τέλος, να τονιστεί πως η στάθμη του νερού κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στα 5 μέτρα, ενώ αυτή τη στιγμή είναι στα 1,8 μέτρα με συνεχείς πτώση, επισημαίνουν αρδευτές της περιοχής που εκπέμπουν SOS".