Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

«Σύκα της ωρίμανσης
στο βυθό του Αυγούστου
και πουλιά μη μου άπτου,
σταλτά, χωρίς καμιάν διεύθυνση.»

Πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Αχ! Η καλύτερη δικαιολογία του χρόνου. Τα πρώτα σύκα ήρθαν κι έχουν την τιμητική τους. Γλυκά, τραγανά και «γρουμπουλένια» βάλτε τα να παγώσουν κι αφεθείτε στην απόλαυση. Κι όσο περιμένετε, ξέρετε ήδη την καλύτερη παρέα... Οι προτάσεις μου!

1-Το βιβλίο «Λίγη Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» του συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλου κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Προτείνεται για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι διαφορετικό η σύγχρονη ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας μέσω της ζωντανής πένας του Βαγγέλη Ραπτόπουλου. Απαρτίζεται από τριάντα εννέα κείμενα και συνεντεύξεις ογδόντα δύο σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών για την αυτογνωσία και την ύπαρξη γενικότερα. Κατανοητά και σύντομα κείμενα για κριτικές λογοτεχνικών έργων, άρθρα σχετικά με τη Λογοτεχνία κι εκτενείς συνεντεύξεις συγγραφέων που δεν κουράζουν. Μερικά ονόματα είναι τα εξής: Bασίλης Bασιλικός, Oδυσσέας Eλύτης, Kώστας Tαχτσής, Xρήστος Xωμενίδης, Θανάσης Βαλτινός, Mανίνα Zουμπουλάκη, Mένης Kουμανταρέας, Aπόστολος Δοξιάδης και τόσοι άλλοι...

Πρόκειται στην ουσία για τις απόψεις του συγγραφέα και αναγνώστη συναδέλφων του πάνω σε σημαντικά έργα και πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών. Ένας κατατοπιστικός χάρτης τριάντα ετών πεζογραφίας από τις παλαιότερες μέχρι τις τωρινές γενιές για τους λάτρεις της έρευνας. Το βιβλίο είναι γεμάτο αιχμηρά ερωτήματα παντός επιστητού.

Με χιούμορ, σαρκασμό κι ευαισθησία θίγονται τα αιώνια θέματα της ανθρώπινης λογοτεχνικής δημιουργίας. Προκαλούνται κι διεγείρονται σκέψεις και διάθεση για ανάγνωση.

Tο δέκατο έβδομο βιβλίο του Bαγγέλη Pαπτόπουλου, με τον τίτλο Λίγη Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, πρωτοκυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το 2005 και αποσύρθηκε από την κυκλοφορία το 2009.

Ακολούθησε δεύτερη έκδοση με τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης το 2018 και το παρόν αποτελεί την τρίτη έκδοση υπό την στέγη των Εκδόσεων Κέδρος, 2021.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

39 κείμενα και συνεντεύξεις,

82 σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες

Άρης Aλεξάνδρου ~ Θανάσης Βαλτινός

BασίληςBασιλικός ~ Άντζελα Δημητρακάκη

Σωτήρης Δημητρίου ~ Aπόστολος Δοξιάδης

OδυσσέαςEλύτης ~ Mανίνα Zουμπουλάκη

AλέξανδροςKοτζιάς ~ Mένης Kουμανταρέας

MιχάληςMιχαηλίδης ~ Δημήτρης Nόλλας

Σοφία Nικολαΐδου ~ Aλέξης Πανσέληνος

KωστήςΠαπαγιώργης ~ Hλίας Πετρόπουλος

Γαλάτεια Pιζιώτη ~ Aντώνης Σουρούνης

KώσταςTαχτσής ~ Γιάννης Yφαντής

Aντρέας Φραγκιάς ~ Bαγγέλης Xατζηγιαννίδης

Γιώργος Xειμωνάς ~ Xρήστος Xρυσόπουλος

XρήστοςXωμενίδης κ.ά.

Συγγραφέας: Βαγγέλης Ραπτόπουλος

ISBN: 978-960-04-5191-7

Αρ. σελίδων: 288

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Κεδρος

https://www.kedros.gr/product/9104/ligi-istoria-neoellinikis-
logotexnias.html?fbclid=IwAR1UcQm6iITiWueM2AvtgDF1YIh-
wrB1IP920NTX0qa_W7C6M_YthTiCP0M

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) έχει δημοσιεύσει περισσότερους από είκοσι τίτλους μυθοπλασίας, πέντε βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας και μία συλλογή- σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Έργα του εκδόθηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

2-Οι «Νεράιδες» είναι ένα βιβλίο των συγγραφέων Brian Froud & Alan Lee που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος. Τη μετάφραση επιμελήθηκε η Βιβιάνα Δελιδάκη.

Οι μαγικές πύλες του νεραϊδόκοσμου άνοιξαν! Από τις Εκδόσεις «Φανταστικός Κόσμος» κυκλοφορεί η 25η επετειακή έκδοση των Νεράιδων, σε ένα μοναδικό βιβλίο-λεύκωμα, συμπληρωμένο με εισαγωγές, νέο υλικό και με τα σχόλια των δύο πετυχημένων καλλιτεχνών του φανταστικού Brain Froud και Alan Lee για την εορταστική έκδοση του βιβλίου τους. Ένα μεγάλο και πολυτελές εκδοτικό επίτευγμα, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, αλλά και μοναδικό κλειδί για τις πύλες ενός κόσμου μαγικού.

Μύθοι, θρύλοι και λαογραφία... Νεράιδες, πνεύματα, goblins, trolls και νάνοι εμπνέουν μια παγκόσμια αναγέννηση. Ένα βιβλίο γεμάτο υπέροχες ζωγραφιές, κατατοπιστικά σχόλια και στοιχεία για τη ζωή των Νεράιδων και τις «περίεργες» συνήθειές τους.

Οι Νεράιδες» (Faeries) πρωτοεκδόθηκαν το 1978 στη Μ. Βρετανία και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ταλαντούχων Βρετανών καλλιτεχνών, του Brian Froud και του Alan Lee. Δύο νέων και φιλόδοξων ανθρώπων που περπατούσαν στα δύσκολα μονοπάτια της δημιουργίας. Η ιδιαίτερη σχέση του Froud με την αγγλική παράδοση και η ξεχωριστή ματιά του Lee, έδωσαν ένα αποτέλεσμα που κυριαρχεί ως ένα από τα σπουδαιότερα best seller στο χώρο, εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια!

Οι δημιουργοί αιχμαλωτίζουν σε σχέδια και χρώματα τον θαυμαστό κόσμο των «Νεράιδων» που παρουσιάζεται σε μια πολυτελή και ιδιαίτερα προσεγμένη επετειακή έκδοση. Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς που έχει γοητεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η φύση των νεράιδων σε όλο το φάσμα του συνεχώς μεταβαλλόμενου παρουσιαστικού τους. Οι πρόγονοί μας κατοικούσαν σε έναν κόσμο μυστηριώδη και απρόβλεπτο, διαμορφωμένο από ιδιότροπα όντα από τα οποία προσπαθούσαν να εξευμενίσουν και να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Όχι μόνο εντυπωσιακά υπέροχες εικόνες, αλλά και λεπτομερείς πληροφορίες για μια τεράστια ποικιλία από νεράιδες. Εμφανισιακά ως τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο ζωής τους, τις μικρές ιστορίες, τους μύθους και τους θρύλους, ακόμη και τη χλωρίδα και τα δέντρα που σχετίζονται με τον νεραϊδόκοσμο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τώρα ήρθε και η σειρά της χώρας μας να περάσει τις μαγικές πύλες του νεραϊδόκοσμου! Από τον «Φανταστικό Κόσμο» κυκλοφορεί στα ελληνικά η 25η επετειακή έκδοση των Νεράιδων, σε ένα μοναδικό βιβλίο-λεύκωμα, που είναι συμπληρωμένο με νέο υλικό και με τα σχόλια των δύο καλλιτεχνών για την εορταστική έκδοση του βιβλίου τους. Πετυχημένοι και οι δύο στο χώρο του φανταστικού, θεωρούν τις Νεράιδες (Faeries) το βιβλίο που έδωσε ώθηση στην πολύχρονη καριέρα τους και αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο! Στο βιβλίο θα βρείτε, εκτός από τις υπέροχες ζωγραφιές των Froud και Lee, κατατοπιστικά σχόλια και στοιχεία για τη ζωή των Νεράιδων και τις «περίεργες» συνήθειές τους!

Συγγραφέας: Brian Froud & Alan Lee

ISBN: 978-960-6868-09-2

Αρ. σελίδων: 208

Έτος έκδοσης: 2005

Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

https://www.fantastikos-kosmos.gr/neraides-v-
ekdosi.html?fbclid=IwAR1dfoxYXk9UkaoyfCH9qT2LOgjvAL8h2V
KKK3wrxC4zEC2M7_skJr7mOsc

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς: Ο Brian Froud γεννήθηκε στο Winchester της Αγγλίας το 1947. Θεωρείται εικονογράφος φαντασίας και σχεδιαστής ιδεών. Είναι πιο γνωστός για τη συνεργασία του με τον Alan Lee στις Νεράιδες.

Ο Alan Lee γεννήθηκε στο Middlesex το 1947 και είναι Άγγλoς εικονογράφος βιβλίων και σχεδιαστής ταινιών. Είναι περισσότερο γνωστός για το έργο τέχνης του εμπνευσμένο από τα μυθιστορήματα φαντασίας του J. R. R. Tolkien.

3-«Θέλω να Κοιμόμαστε για Πάντα Αγκαλιά» είναι το νέο παραμύθι της Μεσσήνιας συγγραφέα μητέρας και blogger Έφης Αργυροπούλου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιβίσκος.

Είσαι γονιός που κοιμάσαι ακόμα με το παιδάκι σου και νιώθεις μόνιμα κουρασμένος; Θες διακαώς να μεταβεί στο κρεβάτι του ώστε να ξεκουράζεται όλη η οικογένεια και το παιδί να νιώθει πιο αυτόνομο; Το παραμύθι «Θέλω να κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά» θα βοηθήσει το παιδί στην ομαλή μετάβαση στο κρεβάτι του και στην αυτονομία του. Στο τρυφερό αυτό ανάγνωσμα, ο Ορφέας θέλει να κοιμάται αγκαλίτσα με τη μαμά και τον μπαμπά. Πώς θα μάθει την πολυτιμότητα του βραδινού ύπνου για όλους; Γιατί είναι καλύτερο να κοιμάται στο κρεβάτι του; Θα νικήσει τον φόβο και τη μοναξιά; Θα γίνει δυνατός και θαρραλέος και περήφανος, γενναίος;

Μια γλυκιά ιστορία που πραγματεύεται τον παιδικό ύπνο, πόσο ωφέλιμο είναι για το ίδιο το παιδί αλλά και για όλη την οικογένεια να κοιμάται στο κρεβάτι του. Ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών. Βράδια στα σκοτάδια και παραμύθια που έγιναν συνήθεια...

Συνοδεύεται από την ονειρεμένη εικονογράφηση της Ευτυχίας Στυλιανέα, από ένα όμορφο και μελωδικό νανούρισμα των Κωνσταντίνας Βρεττού, του Λεωνίδα Πετρόπουλου και της Βάσιας Βουγιουκλή, το πιο γλυκό νανούρισμα για τα παιδάκια που θέλουν να μάθουν ότι είναι υπέροχο να κοιμούνται στο κρεβατάκι τους, από σχετικές συμβουλές της ψυχολόγου Αγγελικής Καβαλλιεράτου, από χρήσιμες πληροφορίες της εξειδικευμένης σύμβουλου ύπνου Ζέτας Γάκη και βιωματικά tips της συγγραφέως Έφης Αργυροπούλου για τον παιδικό ύπνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: O Ορφέας είναι ένα γλυκό παιδάκι που θέλει να κοιμάται με τους γονείς του, δε θέλει να τους αποχωρίζεται ποτέ.Σας θυμίζει κάτι παιδάκια μου όμορφα;Μήπως και εσείς θέλετε να κοιμάστε με τη μαμά και τον μπαμπά το βράδυ; Το παραμύθι «Θέλω να Κοιμόμαστε για πάντα αγκαλιά» έχει σκοπό να σας μάθει γιατί ο βραδινός ύπνος είναι πολύτιμος για όλη την οικογένεια και γιατί είναι καλύτερο να κοιμάστε στο κρεβατάκι σας!

Το παραμύθι συνοδεύουν επίσης:

∙ένα υπέροχο μελωδικό νανούρισμα

∙συμβουλές ψυχολόγου

∙χρήσιμες πληροφορίες από εξειδικευμένο σύμβουλο ύπνου

∙δικά μου βιωματικά tips για τον παιδικό ύπνο

Συγγραφέας: Έφη Αργυροπούλου

ISBN: 9786185505578

Αρ. σελίδων: 48

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ιβίσκος

https://iviskospublications.gr/product/thelw-na-koimomaste-gia-
panta-agkalia/?fbclid=IwAR1VcrXYPM65-
7UOeQuC9ZV4gJhPV2fijNheneGo8WbWtAin4HX24dXXDqI

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Έφη Αργυροπούλου κατάγεται από την Κυπαρισσία και την Κεφαλονιά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Λογιστική. Εργαζόταν για περίπου 16 χρόνια σε εταιρείες logistics αλλά ήταν κάτι που δεν την εξέφραζε ούτε την έκανε να νιώθει δημιουργική και χαρούμενη. Γι’ αυτό και τον Ιανουάριο του 2013 δημιούργησε την ψυχαγωγική ιστοσελίδα www.workingmoms.gr που απευθύνεται σε μαμάδες, στην οποία είναι διαχειρίστρια, αρθρογράφος και κριτικός βιβλίων. Με τα βιωματικά της κείμενα έχουν ταυτιστεί και εμπνευστεί χιλιάδες μαμάδες που την ακολουθούν πλέον φανατικά για χρόνια!

Το «Θέλω να Κοιμόμαστε για Πάντα Αγκαλιά» είναι το δεύτερο παραμύθι της. Στο πρώτο, «Η Οδύσσεια του Μικρού Οδυσσέα», έμαθε στα παιδιά ότι ο αληθινός πλούτος είναι η αγάπη και η ευτυχία, όχι τα παιχνίδια και τα λεφτά. Είναι single mom και έχει δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Δημήτρη, τα βραβεία της ζωής της.

4-«Εις τον Καιρόν. Πρόσωπα της Τέχνης. Μικρά κείμενα για τις μορφές και τους δημιουργούς» είναι το βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Ψυχοπαίδη και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Μικρά κείμενα για πρόσωπα της τέχνης, σε μια αντίστροφη πορεία από το σήμερα μέχρι το μακρινό 1991. Παλιότερα και πιο φρέσκα πρόσωπα όλων των τεχνών που αφήνουν τα πνευματικά τους ίχνη στο χώρο, που διαμορφώνουν τη σκέψη του ανθρώπου για το αύριο. Που καταθέτουν μέσω του έργου τους ερωτοαπαντήσεις στα διλήμματα της εποχής τους. Εκείνοι είναι που δημιουργούν την ιστορία. Εμπειρίκος, Δημουλά, Λόρδος Βύρωνας, Καρυωτάκης, Σεφέρης, Εγγονόπουλος, Πικάσο, Μπέκμαν...

Ένα βιβλίο διανθισμένο με προσωπικά συναισθήματα, γεμάτο νόημα, με πλούσια και μεστή γλώσσα από τον ζωγράφο Γιάννη Ψυχοπαίδη που χειρίζεται άψογα τη σχέση εικόνας και λόγου, σαν ποιητής εικόνων και λέξεων. Ένας οδηγός-όπλο κατά της αλλοτρίωσης για όσους σημάδεψαν την τέχνη και την ιστορική της εξέλιξη.

Ο αναγνώστης μεταφερόμενος στο δημιουργικό σύμπαν καλείται να ξεκινήσει ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης και να τον γνωρίσει μέσα από τα πρόσωπα που τον συγκινούν και τον σφράγισαν στην ποίηση, στη ζωγραφική, στον κινηματογράφο, στη γλυπτική, στη χαρακτική. Κι ο δημιουργός βιωματικά και σπαρακτικά αιτείται μια τέχνη που «βιώνοντας το δικό της πρωτόγνωρο και οδυνηρό 'Εις τον καιρόν' καλείται σε διαρκή εγρήγορση να συλλογίζεται τον εαυτό της σε ένα ταξίδι έξω από το δωμάτιό της, ζωντανή, ασυμβίβαστη, ελεύθερη. Ο καιρός είναι εδώ».

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια διαδρομή μέσα από μικρά κείμενα για πρόσωπα της τέχνης, σε μια αντίστροφη πορεία από το σήμερα μέχρι το μακρινό 1991. Πρόσωπα της τέχνης -της ζωγραφικής, της γλυπτικής, του ποιητικού λόγου-, καταξιωμένοι και νεότεροι δημιουργοί που αφήνουν μέσα στη σύγχρονη ιστορία αλλά και σε περασμένες εποχές τα πνευματικά τους ίχνη που σημαδεύουν και διαμορφώνουν τη σκέψη του σημερινού ανθρώπου για το αύριο, ως διευθέτηση γόνιμη και δημιουργική ενός παρελθόντος πανταχού παρόντος.

Πρόσωπα που με την αυθεντική πνευματική τους παρουσία, το ψυχικό σθένος, τη μαχητικότητα και το ταλέντο τους συντηρούν και διαφυλάττουν την πνευματική αύρα, τις αγωνίες και τα πάθη του καιρού τους και καταθέτουν – στο μέτρο που τους αναλογεί – με το έργο και τη στάση τους ερωτήματα και απαντήσεις στα αισθητικά-ηθικά διλήμματα της εποχής τους. Πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ίδια την ευθύνη να δημιουργήσουν την ιστορία τους, που είναι και δική μας ιστορία.

Συγγραφέας: Γιάννης Ψυχοπαίδης

ISBN: 978-960-04-5180-1

Αρ. σελίδων: 368

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Κέδρος

https://www.kedros.gr/product/9106/kairon-proswpa-texnis-mikra-
keimena.html?fbclid=IwAR1ex6TSV3-5MBZ8m7-
WCjmjezCDyBeIqqN8UeFnS1IoFYVP2eHFQcnv3ls

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: O Γιάννης Ψυχοπαίδης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1945. Σπούδασε στην Aνωτάτη Σχολή KαλώνTεχνών της Aθήνας (1963-1968) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, με υποτροφία του γερμανικού κράτους, στην Aκαδημία Kαλών Tεχνών του Mονάχου (1970-1976). Μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Α (1965). Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Nέοι Έλληνες ρεαλιστές» (1971-1973) και του Kέντρου Eικαστικών Tεχνών (KET, Aθήνα, 1974-1976). Ήταν επίσης μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας 10/9 του Mονάχου (1975). Yπήρξε προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Δυτικού Bερολίνου DAAD (1977).

Aπό το 1970 μέχρι και το 1976 έζησε και εργάστηκε στο Μόναχο. Aπό το 1977 μέχρι και το 1986 έζησε και εργάστηκε στο Bερολίνο. Aπό το 1986 μέχρι και το 1992 έζησε και εργάστηκε στις Bρυξέλλες. Tο 1994 εκλέχθηκε καθηγητής στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας και το 2012 του απονεμήθηκε ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή. Eκτός από την Eλλάδα, έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Aγγλία, στην Aίγυπτο, στην Aλβανία, στην Aλγερία, στο Bέλγιο, στη Γαλλία, στη Γερμανία (Aνατολική και Δυτική), στη Γιουγκοσλαβία, στις HΠA, στην Iαπωνία, στην Iρλανδία, στην Iσπανία, στο Iσραήλ, στην Iταλία, στον Kαναδά, στην Kίνα, στην Kύπρο, στο Λουξεμβούργο, στην Oλλανδία, στην Πολωνία, στη Pουμανία, στη Σουηδία, στην Tουρκία, κ.λπ., σε ιδιωτικές γκαλερί, πινακοθήκες και μουσεία.

5-«Η Ιέρεια» είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της πρωτοεμφανιζόμενης Έλενας Δεκάζου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή.

Η ιστορία της Έλλης, µιας δυνατής και πολύπλευρης γυναίκας σε µια διαρκή περιπλάνηση από την αρχοντική Αθήνα, στο κοσµοπολίτικο Λονδίνο και στην Αίγυπτο των αρχαίων µυστηρίων σε µια προσπάθεια για την εκπλήρωση του βαθύτερου σκοπού της ύπαρξής της. Έρωτες, φιλίες, έχθρες και θάνατος σε παρόν και μέλλον.

Η αύρα της Ιέρειας... Μαγικοί κόσμοι απέραντης γνώσης. Ποιος είναι ο εχθρός; Ποιος ο άντρας του πεπρωμένου της και ποιος ο σκοπός της ύπαρξής της; Θα απαντηθούν τα ερωτήματά της ως προς την αιώνια ζωή; Θα ενωθεί με το κάρμα της γεφυρώνοντας διαφορετικούς κόσμους; Βιβλίο μυστηριακής ατμόσφαιρας, αισθηματικό με μεταφυσικές πινελιές. Η γραφή σύγχρονη και γλαφυρή κι οι ήρωες «σκόπιμοι» και καλά δομημένοι. Και νιώθω πως το συγκεκριμένο ανάγνωσμα συνεχίζεται...

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«…είναι σαν να σέρνει πίσω της
µια λατρευτική δύναµη»

Τα λόγια ενός από τους φύλακες του ναού κρύβουν την αλήθεια για την Έλλη. Εκείνη, είναι η αγαπηµένη για τους φίλους. Είναι η εµµονή για τους εραστές. Είναι ο στόχος ενός εχθρού που απειλεί τον κόσµο της.Και είναι η παράτολµη και ηδονιστική της φύση όσο και η έµφυτη ανησυχία της, που την οδηγούν σε έναν αρχαίο ναό, στην έρηµο της Αιγύπτου. Η µύησήτης ως Ιέρεια, της ανοίγει την πόρτα της γνώσης. Και όλα τότε αποκαλύπτονται.

Το παρελθόν που διεκδικεί µια θέση στο µέλλον της και το παρόν που στροβιλίζεται ανάµεσα σε έναν χειµαρρώδη εραστή, σε έναν αφοσιωµένο φίλο και σε έναν καρµικό έρωτα.Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία µιας δυνατής γυναίκας σε µια διαρκή περιπλάνηση από την αρχοντική Αθήνα, στο κοσµοπολίτικο Λονδίνο και στην Αίγυπτο των αρχαίων µυστηρίων σε µια προσπάθεια για την εκπλήρωση του βαθύτερου σκοπού της ύπαρξής της.

Συγγραφέας: Έλενα Δεκάζου

ISBN: 978-960-626-294-4

Αρ. σελίδων: 286

Έτος έκδοσης: 2020

Εκδόσεις: Πηγή

https://www.pigi.gr/product/i-iereia/?fbclid=IwAR10Pmt-
O9NGdFXIiGK6CbJa_R2J-WTNnjLflYc10e78sc55qfZ1efcucOs

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Έλενα Δεκάζου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Μαιών και εργάστηκε για χρόνια ως µαία. Είναι παντρεµένη και µητέρα τριών παιδιών. Ως άτοµο µε διαρκείς καλλιτεχνικές ανησυχίες, παρακολούθησε σεµινάρια δηµιουργικής γραφής, µαθήµατα υποκριτικής και εικαστικής τέχνης.

Η ενασχόλησή της µε τη συγγραφή ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια όταν βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισµό Διηγήµατος και από τότε δεν σταµάτησε να γράφει. Κρατάει ακόµη µια αγαπηµένη συνήθεια από τα παιδικά της χρόνια, να ξεχνιέται ανάµεσα σε τόνους βιβλίων, σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, σε όποιο µέρος του κόσµου και αν βρεθεί.

Είναι η πρώτη φορά που έργο της βγαίνει από το συρτάρι, διεκδικώντας µια θέση στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.