Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

“… Ήτο ήδη δεκαεπταέτις, κ’ εφαίνετο να είναι είκοσιν ετών, εν υπερακμή ρώμης και καλλονής, ομοία με την Πρωτομαγιάν, το κορύφωμα τούτο της ανοίξεως, την ετοίμην να παραδώση τα σκήπτρα εις το αδυσώπητον και δρεπανοφόρον θέρος-ερος.”

Λίγο πριν την Πρωτομαγιά, ήρθαν νέες αναγνωστικές προτάσεις για όσους προτιμήσουν τα βιβλία μαζί με τα στεφάνια...

“Ένα πράσινο βιβλίο​
γράφει ο Μάης για παιδιά.​
Οι τελείες του είν’ κεράσια​
και οι λέξεις του κλαδιά.​
Και το αγέρι το μοιράζει​
σε περβόλια και αυλές​
και οι εικόνες τρεμουλιάζουν​
στις σελίδες τις χρυσές.​
Ένα πράσινο βιβλίο​
-άνθη, φύλλα κι ευωδιά-​
γράφει ο Μάης, ξαναγράφει​
για παιδιά. ”

1-Από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κυκλοφορεί το βιβλίο «Η κραυγή του φεγγαριού» του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου.

Ένα σκληρό, κοινωνικό βιβλίο εμπνευσμένο από μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία που έζησε ο συγγραφέας ως νεοδιόριστος καθηγητής στην Αρεόπολη της Μάνης.

1989. Ένα ταξίδι στην άγρια Μάνη λοιπόν, της πατριαρχίας, της νοσηρής ασφυξίας, των σκληρών συνθηκών διαβίωσης και των άγραφων νόμων των αυστηρών παραδόσεων. Στην κόλαση και στο σκοτάδι του συντηρητισμού μπορεί να θριαμβεύσει η αγάπη; Θα υπάρξει λύτρωση;

Ο δαιμόνιος ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης καλείται να εξιχνιάσει ακόμα μια σκοτεινή υπόθεση. Ένα τρομερό όσο και απροσδόκητο έγκλημα...

Πώς μπορεί να ξεπλυθεί μια ντροπή; Πώς μπορεί ν' αντιδράσει ένας άνθρωπος εν βρασμώ ψυχής; Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μια γυναίκα ώστε να αποκτήσει κάτι που δεν είναι δικό της;

Με συνεπήρε η κοφτή ροή της γλώσσας που συντελούσε σε ένα δυναμικό αποτέλεσμα.

Περίληψη: Πώς μπορείς να είσαι πραγματικά ασφαλής ως γυναίκα,  ζώντας σε ένα περιβάλλον συντηρητικών ηθών και αυστηρών παραδόσεων; Ποιος μπορεί να σε προδώσει και ποιος να σε σώσει από την κόλαση και πού μπορεί να βρίσκεται αυτή;

Μπορεί η αγάπη να νικήσει τον σκοταδισμό; Πώς μπορείς να αποδράσεις από την ασφυξία και τη νοσηρότητα; Η Μυρτώ θα βρεθεί, από πολύ μικρή, αντιμέτωπη με τα ερωτήματα αυτά, τα οποία θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τη δική της, αλλά και του καθηγητή της, Αριστείδη Ντόκα.

Η πληγή που της προκάλεσε ένα δικό της πρόσωπο είναι βαθιά και δεν επουλώνεται εύκολα. Ωστόσο, η νέμεσις δεν θα αργήσει να έρθει και θα είναι πάλι μέσα από την οικογένειά της... Η άγρια ομορφιά της Μάνης, τα ανείπωτα τραύματα που αναζητούν την επούλωσή τους, τα βίαια σκοτάδια που βγαίνουν στο φως και η νεανική δίψα για έρωτα και λύτρωση συνθέτουν αυτήν τη σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, που μόνο συνηθισμένη δεν είναι. Ή μήπως είναι;

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Η κραυγή του φεγγαριού

Συγγραφέας: Θοδωρής Δεύτος

ISBN: 9789606219504

Αρ. σελίδων: 468

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη

2-Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο «Οχ, κοκκίνισα!» της συγγραφέως Χριστίνα Αποστολίδη. Η εικονογράφηση είναι του Γιάννη Σκουλούδη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο για τον θυμό και τη διαχείρισή του. Δεν είναι και εύκολο συναίσθημα! Μια άμεση και παραστατική ιστορία για συναισθήματα ενθουσιασμού και θυμού, ματαίωσης και συνέπειας. Η γλώσσα που επιλέγει η συγγραφέας και το χιούμορ της μιλούν στις παιδικές καρδιές κερδίζοντάς τες...

Περίληψη: Όταν ο Δημήτρης γνωρίζει τον Φούρκα, ενθουσιάζεται. Επιτέλους, κάποιος καταλαβαίνει πόσο άδικο είναι να πρέπει να τρώει φακές και να πηγαίνει στο κρεβάτι του από τις εννιά! Ο Φούρκας ενθαρρύνει το αγόρι να φωνάζει και να χτυπιέται για να πετύχει αυτό που θέλει κι όλα πάνε μια χαρά. Μέχρι που, μια μέρα, ο Δημήτρης γίνεται κατακόκκινος από τις φωνές!

«Τώρα μοιάζεις πιο πολύ με μένα» του λέει όλο χαρά ο επίσης κατακόκκινος Φούρκας. Ο Δημήτρης, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι του αρέσει το καινούριο του χρώμα…

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Οχ, κοκκίνισα!

Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη

ISBN: 978-618-02-2438-2

Αρ. Σελίδων: 36

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Μίνωας

3-Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Οι επιβάτες της αποβάθρας 5» της συγγραφέως Clare Pooley. Η μετάφραση ανήκει στη Βούλα Αυγουστίνου.

Λονδίνο. Η Αϊόνα είναι συντάκτρια μόδας σχεδόν τριάντα χρόνια. Παρέα με το σκυλάκι της, τη Λούλου, παίρνει το τρένο για τη μετακίνησή της, από και προς τη δουλειά της. Ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός τη φέρνει πιο κοντά με τους διπλανούς της.

Ένα κοινωνικού χαρακτήρα βιβλίο που αγγίζει λεπτά και ευαίσθητα θέματα. Δίνει τροφή για σκέψη κι ενσυναίσθηση. Μια πρωτότυπη και συγκινητική ιστορία, αντικατοπτρισμός της σύγχρονης κοινωνίας. Μία ετερόκλητη παρέα που συζητά καθημερινά, μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες, εμπειρίες και εκμυστηρεύεται προβλήματα, φόβους, ελπίδες και όνειρα. Ο ένας στον άλλο βρίσκουν αποδοχή, κατανόηση, συμπαράσταση και θάρρος να προχωρήσουν, να διεκδικήσουν, να προσπαθήσουν και φτιάξουν ένα νέο μέλλον.

Ένα feel-good ανάγνωσμα με διαλόγους με χιούμορ, συγκινητικά μηνύματα με πιο σημαντικό το πόσο ανάγκη έχουμε την ανθρώπινη επαφή. Με χαρακτήρες άρτια σκιαγραφημένους, αυθεντικούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με ψεγάδια, που άνετα ταυτίζεσαι μαζί τους.

Περίληψη: Ποτέ δεν μιλάμε σε αγνώστους στο τρένο. Αυτός είναι ο  κανόνας. Τι θα γινόταν όμως αν τον παραβαίναμε; Κάθε πρωί στις 8:05, η Iona Iverson παίρνει το τρένο για να πάει στη δουλειά. Κάθε μέρα, βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες γι’ αυτούς – τους δίνει ακόμα και παρατσούκλια. Ποτέ όμως δεν μιλάνε. Προφανώς.

Έπειτα, ένα πρωί, ο Έξυπνος-μα-σεξιστής Surbiton στραβοκαταπίνει μια ρώγα σταφυλιού μπροστά στα μάτια της Iona και πνίγεται. Όταν ένας άλλος επιβάτης επεμβαίνει και του σώζει τη ζωή, προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση. Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων με μόνο κοινό το ότι παίρνουν το ίδιο τρένο μαθαίνουν ότι οι εικασίες που κάνουμε για τους άλλους δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Όταν όμως η ζωή της Iona αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, θα τη συντρέξουν αυτοί οι καινούργιοι φίλοι;

Τίτλος: Οι επιβάτες της αποβάθρας 5 (The people on platform 5)

Συγγραφέας: ClarePooley

ISBN: 978-618-03-3209-4

Σελίδες: 500

Ημερομηνία έκδοσης: 10/11/2022

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

4-Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο «Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας» της ψυχολόγου και συγγραφέως Τζίνας Γ. Θανοπούλου.

Τα παιδιά μας, μας παρατηρούν, μας αντιγράφουν και μας μιμούνται. Λίγα πράγματα μπορούν να βαρύνουν ουσιαστικά στη ζωή μας, να μας δώσουν αληθινή αξία όμορφες στιγμές και μοναδικά συναισθήματα.

Είναι εκείνες οι στιγμές που καθορίζουν τον δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού. Πόσο δύσκολο αλλά συνάμα και συναρπαστικό ταξίδι είναι αυτό της μητρότητας αλλά και του γονέα. Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για όσα θα βιώσεις.

Στο βιβλίο η ψυχολόγος κυρία Θανοπούλου μας μαθαίνει μέσα από προτάσεις και λύσεις πώς να γίνουμε οι καλύτεροι δάσκαλοι στη ζωή των παιδιών μας. Οι γονείς πρέπει να ενδυναμώσουν τα παιδιά τους, χωρίς να επιβάλλουν λύσεις αλλά να τις προτείνουν.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-οδηγό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους και εντείνουν την επικοινωνία με τα παιδιά μας.

Περίληψη: ✷ Τι μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά μας;

✷Mήπως τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι όσον αφορά την εξέλιξη, την ισορροπία και ευτυχία μας, αν είμαστε ανοιχτοί να τα κατανοήσουμε και να τα αποδεχτούμε όπως είναι;

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών, αναλύει σε αυτό το βιβλίο τις αξίες της

Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους, σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, ώστε να φέρουν ισορροπία, εξέλιξη και ευτυχία στη ζωή τους.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι δεν βασίζεται μόνο σε όσα μπορούν να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους, αλλά στο τι μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά τους για τη χαρά και την ουσία της ζωής.

Από τα βασικά μαθήματα στα οποία εστιάζει η ψυχολόγος-συγγραφέας είναι ότι οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι οι Καθρέφτες των παιδιών τους, καθώς τα παιδιά «κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους και όχι μόνο ό,τι λένε». Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να προσδιορίσουν ορθότερα τη συμπεριφορά, το ήθος και τη μελλοντική τους εξέλιξη, ώστε να βελτιώσουν τη δική τους ζωή αρχικά αλλά και να εξασφαλίσουν την ισορροπημένη ζωή των παιδιών τους.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας

Συγγραφέας: Τζίνα Γ. Θανοπούλου

ISBN: 978-618-02-2544-0

Αρ. σελίδων: 200

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Μίνωας

5-Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο «Το σύνδρομο του Μεσσία» του συγγραφέως Ηλία Μωραΐτη.

Ο Άγγελος, ένας νεαρός ζωγράφος πάσχει από μια ψυχική νόσο, την οποία ρυθμίζει τόσο με φαρμακευτική αγωγή όσο και μέσα από τις συνεδρίες με τον ψυχίατρό του. Ωστόσο έχει σταματήσει την αγωγή του και τα συμπτώματα του επιστρέφουν δριμύτερα. Ανίκανος να διαχωρίσει τα αληθινά γεγονότα με τη φαντασία, δημιουργούνται προβλήματα καθώς φαντάζεται πως τον καταδιώκουν και συνωμοτούν εναντίον του.

Καθόλη τη διάρκεια της ανάγνωσης δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τι είναι αλήθεια και τι ανήκει στη φαντασία του Άγγελου κι εδώ θα συγχαρώ τον συγγραφέα για την μαεστρία της πένας του.

Αν ψάχνετε ένα βιβλίο αστυνομικής λογοτεχνίας διαφορετικό, τότε σας το προτείνω. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη, όπως και το στήσιμο της ιστορίας. Επίσης και η γραφή σε α’ πρόσωπο βοηθάει τον αναγνώστη να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή.

Περίληψη: Τρεις γυναικοκτονίες, ένας ασθενής µε ψυχασθένεια και οι υποψίες που τον κυκλώνουν, σε ένα αστυνομικό µμυθιστόρημά από τον συγγραφέα του bestseller «Ο Σκακιστής». Ιωάννινα, αρχές δεκαετίας του ΄80.

Την πόλη συγκλονίζουν οι φρικτές δολοφονίες τριών γυναικών. Ο ζωγράφος Άγγελος Αλεξάκης, έρµαιο της βαριάς ψυχικής νόσου που τον βασανίζει, παλεύει µε το άρρωστο µυαλό του, πασχίζοντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέµα.

Όµως, η παραληρηµατική ζωή του θα οδηγηθεί σε ακόµα πιο σκοτεινές ατραπούς, όταν θα µπει στο στόχαστρο της αστυνοµίας ως ο βασικός ύποπτος για τα τρία εγκλήµατα. Ο Άγγελος είναι πλέον αναγκασµένος να ανακαλύψει µόνος του την αλήθεια, αποδεικνύοντας σε όλους, και κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, πως είναι αθώος.

Σύµµαχός του σε αυτή τη σκληρή µάχη στέκεται ο διακεκριµένος ψυχίατρος δόκτορας Λεβύ. Ταυτόχρονα, αινιγµατικά πρόσωπα εισβάλλουν στη ζωή του Άγγελου. Καχύποπτοι αστυνοµικοί, ένας ντετέκτιβ µε σκοτεινό παρελθόν, µια µυστηριώδης φοιτήτρια ιατρικής, ένας εκκεντρικός συλλέκτης έργων Τέχνης και µια φιλόδοξη ιδιοκτήτρια γκαλερί, µετατρέπουν την προσπάθεια του Άγγελου για την αποκάλυψη της αλήθειας σε δυσεπίλυτο γρίφο.

Σ’ έναν γρίφο στον οποίο η µαρτυρική ζωή του ψυχικά άρρωστου ανθρώπου, ο έρωτας, το πάθος για την Τέχνη, τα αρχέγονα ερωτήµατα της ανθρώπινης ύπαρξης, η αιώνια πάλη του καλού µε το κακό, καθώς και η λυτρωτική δύναµη της αληθινής αγάπης καθορίζουν τους ήρωες του έργου, συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο και βαθύ αστυνομικό μυθιστόρημα.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Το Σύνδρομο του Μεσσία

Συγγραφέας: Ηλίας Μωραΐτης

ISBN: 978-960-626-579-2

Αρ. σελίδων: 346

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πηγή

6-Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο «Αφοσίωση» του συγγραφέα Μάρκο Μισιρόλι. Η μετάφραση ανήκει στην Μαρία Οικονομίδου.

Ο Κάρλος και η Μαργκερίτα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζουν και εργάζονται στο Μιλάνο. Ένας καθηγητής-συγγραφέας και μια κτηματομεσίτρια.

Ανάμεσά τους φυτρώνει η Σοφία, μια «παρεξήγηση», αμφιβολίες, προειδοποιήσεις. Ο Κάρλος και οι «περιπέτειές» του. Μια υποτιθέμενη προδοσία γίνεται ένα ισχυρό άλλοθι για φαντασιώσεις...

Ένα βιβλίο για ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα, την απιστία. Με τρόπο που δεν αφήνει τον αναγνώστη ασυγκίνητο. Αν χωριζόταν σε κεφάλαια, θα ήταν ακόμη καλύτερο. Στα πρόσωπα του βιβλίου βλέπεις δικές σου αδυναμίες.

Οι ήρωες περνούν μέσα από πειρασμούς, η σχέση τους διαβρώνεται μέρα τη μέρα. Η αγάπη τους θα είναι δυνατή να περάσει κι αυτόν τον σκόπελο; Σκέψεις περί αγάπης σε διάφορες έννοιες, περί μονογαμίας και πάθους. Τι ρόλο παίζουν οι πειρασμοί; Κι αν τελικά αποτύχεις;

Ένα αιχμηρό βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις ενδόμυχες επιθυμίες και ανησυχίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, ένα κοινωνικό βιβλίο που καταπιάνεται με θέματα γύρω από την πίστη, το γάμο, τη σχέση αλληλεξάρτησης ενός ζευγαριού. Με φόντο το Μιλάνο.

Περίληψη: Ο Κάρλο, ο ανασφαλής καθηγητής δημιουργικής γραφής, και η δυναμική μεσίτρια Μαργκερίτα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι λίγο μετά τα τριάντα. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Μοιάζουν ακόμα και στην ήρεμη ανησυχία τους. Είναι ερωτευμένοι, αλλά τελευταία οι επιθυμίες τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα όρια της κρεβατοκάμαράς τους: ο Κάρλο γοητεύεται από την ιδιαίτερη ομορφιά της νεαρής φοιτήτριάς του Σοφία, και η Μαργκερίτα αφήνεται στα δυνατά χέρια του φυσιοθεραπευτή της Αντρέα.

Θα μπορούσε άραγε η απόκτηση ενός διαμερίσματος λουσμένου σε ένα ιδιαίτερο φως, στην καρδιά του Μιλάνου, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση στον γάμο τους και να έρθουν πιο κοντά;

Mια δυνατή ιστορία που φέρνει τους αναγνώστες αντιμέτωπους με σκληρά ερωτήματα: «Τι είναι η αφοσίωση; Μήπως έχει δίκιο η Μαργκερίτα όταν αναρωτιέται αν απιστία σημαίνει πίστη στον εαυτό
σου;».

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Αφοσίωση

Συγγραφέας: Μάρκο Μισιρόλι

ISBN: 978-618-02-2313-2

Αρ. σελίδων: 336

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Μίνωας

7-Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο «Για όνομα των θεών...» του συγγραφέα Βασίλη Καννά.

Μια αστυνοµική κωµωδία θεϊκών διαστάσεων που δεν υπόσχεται να σας φανερώσει το νόηµα της ζωής, αφού αυτό είναι προφανές και το ξέρουµε όλοι (έτσι δεν είναι;), αλλά να σας κάνει να το αναθεωρήσετε. Μια πρωτότυπη νουβέλα φαντασίας που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις επικλήσεις σας όταν νιώθετε απελπισμένοι!

Μύθοι και αλήθειες για τους αρχαίους θεούς και τη δημιουργία του κόσμου. Εδώ ο χρόνος δεν έχει σημασία, το γήρας αντικαθίσταται από τη νιότη, ο Χάρος έχει εκσυγχρονιστεί, οι αρχαίοι θεοί εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα, μα χωρίς χιούμορ, οι άνθρωποι γίνονται θεοί ή έστω γιοι θεών ή ημίθεοι και τα αντίθετα ενώνονται.

2020 μ. Χ. και ο ιδιωτικός ερευνητής Κώστας Μπάρκος δέχεται επίσκεψη από μια σαγηνευτική γυναίκα για να βρει ένα εξαφανισμένο οικείο της πρόσωπο. Το 1250 π.Χ. ο Οδυσσέας ξεκινάει το ταξίδι για την Ιθάκη με κάτι κρυμμένο στο χιτώνα του (ερμάγειο/στρογγύλον;). Το 855 μ.Χ. η μέλλουσα Πάπισσα Ιωάννα και ο μοναχός Φρουμέντιος έρχονται για διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Τι ενώνει τον γνωστό Οδυσσέα, τη διαβόητη Πάπισσα Ιωάννα και τον ερευνητή της ιστορίας μας; Θα διατηρηθεί η ισορροπία του κόσμου όταν μια νέα Τιτανομαχία είναι προ των πυλών και η όχι μόνο;

Ένα μυστήριο ξετυλίγεται σε τρεις χώρες και σε χρονικό βάθος 3.300 χρόνων περίπου. Εσείς, θα μείνετε αμέτοχοι;

Περίληψη: To 2020 µ.Χ., o Κώστας Μπάρκος, ιδιωτικός ερευνητής, δέχεται επίσκεψη από µια σαγηνευτική γυναίκα για να βρει έναν εξαφανισµένο.

Το 1250 π.Χ., ο Οδυσσέας ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη µε κάτι κρυµµένο στον χιτώνα του.

Το 855 µ.Χ., η µέλλουσα Πάπισσα Ιωάννα και ο Φρουµέντιος έρχονται για διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Ένα µυστήριο που ξετυλίγεται σε ΔΥΟ (2) ηπείρους (ας είµαστε ρεαλιστές, διαδραµατίζεται σε τρεις χώρες, καθώς αυτό το διήγηµα είναι φτηνή παραγωγή και δεν υπάρχουν λεφτά για πολλά ταξίδια) και σε χρονικό βάθος 3.300 χρόνων περίπου (ο χρόνος είναι δωρεάν).

Σε µια Ελλάδα όπου οι θεοί του Ολύµπου έχουν ακόµη δύναµη, αλλά καθόλου χιούµορ, ο Κώστας Μπάρκος θα αναλάβει να διατηρήσει την ισορροπία του κόσµου και ταυτόχρονα να βρει τρόπο να γεµίσει το ψυγείο του µε µπίρες, καθώς µια νέα Τιτανοµαχία είναι προ των πυλών και κάνει ήδη πολλή ζέστη.

Μια αστυνοµική κωµωδία θεϊκών διαστάσεων που δεν υπόσχεται να σας φανερώσει το νόηµα της ζωής, αφού αυτό είναι προφανές και το ξέρουµε όλοι (έτσι δεν είναι;), αλλά να σας κάνει να το αναθεωρήσετε.

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Για όνομα των θεών...

Συγγραφέας: Βασίλης Καννάς

ISBN: 978-960-626-591-4

Αρ. σελίδων: 220

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Πηγή

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις. Η έναρξή του θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου, στον χώρο του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών (Μητσαίων 9) με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και θέμα «Μαντεύω τον ένοχο», ενώ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη την Πέμπτη 25 Μαΐου, θα σηματοδοτήσει τη λήξη των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου Φεστιβάλ, σκοπός του οποίου είναι η ανάδειξη Ελλήνων καλλιτεχνών-συγγραφέων, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε παρουσιάσεις νέων βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πολλοί και αγαπημένοι συγγραφείς θα υπογράφουν τα βιβλία τους και θα συνομιλούν με το κοινό τους, ενώ φέτος για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ θα διοργανώσει μια σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων σε ένα εορταστικό τριήμερο (19- 21 Μαΐου) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 144). Τρεις μέρες – ένας χώρος, με δράσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, αλλά και μουσική, φαγητό και ποτό!

Το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνει η Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram (Υμηττού 17, Χολαργός), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Mikrokosmos entertainment Ltd.