Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

1-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο «Όσα κατάφεραν να ανθίσουν» της συγγραφέως Μαρία Στεφάνου.

Από τη Σύμη στην Αθήνα κι από τη Χούντα στη δημοκρατία, η Μαρίνα μεγαλώνει και παλεύει να βρει τον εαυτό της αλλά και να διεκδικήσει μια θέση στη ζωή...Πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα με νεανική πένα και φρεσκάδα.

Περίληψη: Τελικά μετά από τόσες χαρές και τόσες λύπες, τόσα όμορφα και τόσα άσχημα, τόσα σκαμπανεβάσματα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τις προτεραιότητες που θέτουμε, τι αφήνουμε πίσω μας;

Ποια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει το πέρασμά μας από τον μικροσκοπικό μας πλανήτη, που στεγάζει αδιαμαρτύρητα τις ταραχώδεις ζωές μας;

Η Μαρίνα αφηγείται την ιστορία της ένα απομεσήμερο, που μια πρόωρη βροχή έφερε σκοτάδι στην πόλη. Πίσω στο νησί, ένας κύκλος που δε λέει να κλείσει την κρατά δέσμια, ενώ γύρω της χορεύουν ο χώρος και ο χρόνος, γυρίζοντας ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο.

Η αμυγδαλιά στον κήπο του πατρικού της που μένει στέρεη, σαν να ’ναι το κέντρο εκείνου του κύκλου, το κέντρο ενός δικού της σύμπαντος, ανθίζει τον χειμώνα και μαραίνεται αντιδραστικά το καλοκαίρι.

Από τα παιδικά τραύματα μέχρι τη δύσκολη ενηλικίωση, από τη Χούντα μέχρι την ανατολή της νέας χιλιετίας, από τη Σύμη μέχρι την ελληνική πρωτεύουσα, κάθε σχέση και κάθε συναίσθημα θα δοκιμαστούν υπό αντίξοες συνθήκες. Θα βιώσουν αποστάσεις, απώλειες και βαρυχειμωνιές.

Κι ό, τι καταφέρει ν’ ανθίσει τον Γενάρη ξέρεις ότι θ’ ανθίζει πάντα…

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Όσα κατάφεραν να ανθίσουν

Συγγραφέας: Μαρία Στεφάνου

ISBN: 978-618-01-4810-7

Αρ. σελίδων: 496

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Ψυχογιός

2-Από τις Εκδόσεις Δεσύλλας κυκλοφορεί το βιβλίο «Ντετέκτιβ  Ελεφάντων» του συγγραφέα Ged Adamson, οποίος εικονογράφησε και το βιβλίο. Η μετάφραση ανήκει στην Αργυρώ Πιπίνη. Απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών άνω των 3 ετών.

Ένα χαρούμενο, διασκεδαστικό, φωτεινό, γεμάτο μυστήριο βιβλίο. Και έξυπνο. Εσείς, αλήθεια, όταν χάνατε τον ελέφαντά σας, πού τον ψάχνετε;

Περίληψη: Αχ, ΟΧΙ! Ο Άλαν έχασε τον ελέφαντά του! Ευτυχώς, η Ίντι, η ντετέκτιβ ελεφάντων, ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ πού να ψάξει για να τον βρει!

Έτσι, και οι δύο μαζί κάνουν έρευνα στο μαγαζί που πουλάει ντόνατς, εξετάζουν κόκαλα δεινόσαυρων, ανεβαίνουν σ’ ένα τελεφερίκ και κοιτάζουν την πόλη από ψηλά,αλλά δεν μπορούν να τον βρουν πουθενά.

Θα βρει, ΑΡΑΓΕ, ο Άλαν τον ελέφαντά του; Και θα μπορέσει, ίσως, να βρει και… μια καινούρια φίλη;

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Συγγραφέας: Ged Adamson

ISBN: 978-618-5568-59-7

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Δεσύλλας

3-Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο «Crookhaven 1: Σχολείο για κλέφτες» του συγγραφέα J. J. Arcanjo. Η μετάφραση ανήκει στην Αργυρώ Πιπίνη. Απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών άνω των10 ετών.

Η κοινωνία του Crookhaven μοιάζει σαν μικρογραφία της σύγχρονης σχολικής κοινότητας. Με τα συν της και τα πλην της.

Περίληψη: «Εδώ σας μαθαίνουμε πώς να διαπράττετε αδικήματα, επειδή κάποια μέρα – όσο παράδοξο κι αν σας φαίνεται– θα χρειαστεί να αλλάξετε τον κόσμο· να τον κάνετε πιο δίκαιο».

Όταν ο ταλαντούχος μικροαπατεώνας Γκάμπριελ φτάνει για πρώτη φορά στο Κρουκχέβεν, έρχεται αντιμέτωπος με έναν εντελώς καινούριο κόσμο.

Σε αυτό το κρυφό «σχολείο για κλέφτες», οι μαθητές διδάσκονται Διάρρηξη, Απομίμηση, Εγκλημναστική, ώστε, όταν κάποια στιγμή θα βγουν στον κόσμο, να είναι ικανοί να τον αλλάξουν.

Την πρώτη μέρα ο μυστηριώδης διευθυντής του Κρουκχέβεν, ο Κάσπιαν, τους μιλάει για το Κύπελλο των Απατεώνων, τον περίφημο διαγωνισμό που θα αναδείξει τον «πρώτο των πρώτων».

Ο Γκάμπριελ, αποφασισμένος να πάρει τη νίκη, διαπιστώνει πως δύσκολα μπορεί να κερδίσει κάποιος το έπαθλο μόνος του και πως θα πρέπει να συγκροτήσει μια ιδιότυπη «συμμορία» που θα τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του.

Θα τα καταφέρει άραγε; Πότε, άλλωστε, έχουν σταθεί εμπόδιο οι κανόνες σε έναν μικροαπατεώνα;

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Crookhaven:1 Σχολείο για κλέφτες

Συγγραφέας: J. J. Arcanjo

ISBN: 978-618-01-4997-5

Αρ. σελίδων: 368

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Ψυχογιός

4-Από τις Εκδόσεις Κεστός κυκλοφορεί το βιβλίο «Όμορφο κάθαρμα» των συγγραφέων Christina Lauren (Christina Hobbs και Lauren Billings). Η μετάφραση ανήκει στην Μυρτώ Σαρρή.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς. Ακολουθούμε την πολύ φιλόδοξη ασκούμενη Χλόη λίγο πριν πάρει το πτυχίο της και τον Μπένετ έχοντας επιστρέψει από τη Γαλλία για να αναλάβει τη διοίκηση της διαφημιστικής εταιρίας της οικογένεια τους

Οι δύο τους είναι ισχυρογνώμονες και απαιτητικοί και η συνεργασία τους είναι δυσλειτουργική μέχρι που θα ξεσπάσει το πάθος ανάμεσά τους και ξεκινούν έναν αγώνα επιβολής μέσα από το σεξ. Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. Ωστόσο παγιδεύονται στο ίδιο τους το παιχνίδι και φαίνεται πως θα ερωτευτούν ο ένας τον άλλον.

Μια σκληρή μάχη επιθυμιών σώματος και καρδιάς. Πρόκειται για ένα βιβλίο παθιασμένα προκλητικό, σύγχρονο και τολμηρό, καθώς είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενό του στον αναγνώστη.

Περίληψη: Η Χλόη Μιλς είναι νέα, πανέξυπνη, εργατική και έχει μόνο ένα πρόβλημα: τον Μπένετ Ράιαν, το αφεντικό της. Είναι απαιτητικός, απότομος, αναίσθητος και, δυστυχώς γι' αυτή, πραγματικά ακαταμάχητος. Με δυο λόγια… ένα όμορφο κάθαρμα.

Ο Μπένετ επέστρεψε στο Σικάγο από τη Γαλλία για να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχημένη διαφημιστική εταιρεία της οικογένειάς του. Το πρόβλημά του είναι πως δεν είχε ιδέα ότι η ασκούμενη που τον βοηθούσε όσο βρισκόταν στο εξωτερικό ήταν το πανέμορφο, αθώα προκλητικό –και εντελώς εξοργιστικό– πλάσμα που είναι πλέον αναγκασμένος να βλέπει μπροστά του καθημερινά.

Παρά τις φήμες που τον ακολουθούν, πάντα απέφευγε τις ερωτικές περιπέτειες στον εργασιακό χώρο. Η Χλόη όμως είναι φοβερός πειρασμός, και είναι διατεθειμένος να παρακάμψει τους κανόνες –για την ακρίβεια, να τους ποδοπατήσει– προκειμένου να την κάνει δική του. Σε κάθε ευκαιρία, οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή.

Καθώς το αμοιβαίο πάθος κορυφώνεται και πλέον αγγίζει επικίνδυνα όρια, ο Μπένετ και η Χλόη πρέπει να αποφασίσουν τι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν προκειμένου να κερδίσουν τον έρωτα.

Ένα ερωτικό, τολμηρό και απολαυστικό μυθιστόρημα, που διαβάζεται μονορούφι!

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Όμορφο κάθαρμα

Συγγραφείς: Christina Lauren (Christina Hobbs & Lauren Billings)

ISBN: 978-960-461-610-7

Αρ. σελίδων: 312

Έτος έκδοσης:

Εκδόσεις: Κεστός

5-Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το βιβλίο «Bluey: Τρελά Παιχνίδια». Η μετάφραση ανήκει Δώρα Γιακουμή.

Πρόκειται ένα φανταστικό βιβλίο ζωγραφικής με εξήντα τέσσερεις χρωμοσελίδες της βασίλισσας Bluey και των φίλων της. Με οδηγό τη φαντασία, συντροφιά με τα παιδιά σας, πάρτε ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους κι αφήστε την δημιουργικότητά σας να σας καταπλήξει.

Τα βιβλία δραστηριοτήτων Bluey ψυχαγωγούν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Περίληψη: Χρωμάτισε τις Γιαγιάδες, ένα παιχνίδι με το Φτερόραβδο, ένα ταξίδι στο Νησί Χαλί και πολλέεες άλλες αστείες σκηνές!

Μεγάλο βιβλίο ζωγραφικής που ψυχαγωγεί και καλλιεργεί την παιδική φαντασία και δημιουργικότητα, καθώς ενθαρρύνει το παιδί να δώσει τη δική του πινελιά σε αναγνωρίσιμες, αγαπημένες του στιγμές από τη ζωή της Μπλούι!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η BLUEY;

H Bluey (Μπλούι) είναι ο νέος αγαπημένος χαρακτήρας των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Από το 2018 έχει τη δική της εξαιρετικά δημοφιλή σειρά στην τηλεόραση του BBC, που μεταδίδεται σε 60 χώρες και στην Ελλάδα μέσα το Disney+, το Disney Junior και σύντομα πάλι από την ΕΡΤ.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

– ΒΡΑΒΕΙΟ INTERNATIONAL ΕMMY KIDS AWARDS 2020

– 1η ΘΕΣΗ ΣΤΟ BBC U.K. ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

– PRESCHOOL LICENSE OF THE YEAR AUS 2020-2021-2022

– ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΤΟ U.S.A. PENGUIN TOP 10!

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Bluey: Τρελά Παιχνίδια

Συγγραφέας: συλλογικό

ISBN: 978-960-623-530-6

Αρ. σελίδων: 64

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Anubis

6-Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο «Αναδυομένη» του συγγραφέα Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Το αριστούργημα του Ξενόπουλου αποτελεί ένα από τα μαργαριτάρια της Κλασικής Ελληνικής Λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα δύο αδερφών για την Κλαίλια.

Περίληψη: Θε μου! Τι είχε δει! Σε μια στιγμή μόλις. Μα βλέπει κανείς τόσα σε μια στιγμή! Η Κλαίλια… ολόγυμνη… Με τα μαλλιά της μόνο μισοπεσμένα… Ανέβαινε κείνη τη στιγμή τη σκαλίτσα, στάζοντας από τον λαιμό ως τα πόδια… Σωστή Αναδυομένη!

Ένα ερωτικό και θανάσιμο παιχνίδι ξετυλίγεται στην αξιοθέατη βίλα του κόντε Λάντου ανάμεσα στη γοητευτική κοντεσίνα Κλαίλια και τα δύο αδέλφια, τον Παύλο και τον Ντένη. Και οι δυο νέοι είναι κυριευμένοι από τη νέα εκείνη γυναίκα, που τους έχει θαμπώσει σαν ένα κορύφωμα της φυσικής ομορφιάς ολόγυρά τους.

Μα η αγάπη του ενός αρχίζει από το σώμα για να φτάσει στην ψυχή, ενώ η αγάπη του άλλου αρχίζει από την ψυχή για να φτάσει στο σώμα. Ποια θα αποδειχτεί η δυνατότερη; Και προπάντων ποια θα συγκινήσει την Κλαίλια;

Καμιά από τις δύο οικογένειες δεν μπορούσε να συλλογιστεί ότι μια τραγωδία αγάπης και ζήλιας θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τους εκείνο το ανέμελο καλοκαίρι στην εξοχή. Ο εκδρομικός περίπατος στο βουνό και οι εύθυμες συζητήσεις σταμάτησαν απότομα, σε μια στιγμή, όταν μια ηρωική και απεγνωσμένη πράξη κατέληξε σε δραματική θύελλα…

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Αναδυομένη

Συγγραφέας: Γρηγόρης Ξενόπουλος

ISBN: 978-618-02-1997-5

Αρ. σελίδων: 176

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Μίνωας

7-Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το βιβλίο «Peppa Pig: Μην ανησυχείς, Πέππα». Η μετάφραση ανήκει στην Δώρα Γιακουμή.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά πώς να διαχειρίζονται το άγχος τους. Μέσα από τη δυναμική εικονογράφηση στοχεύει στο να μάθει το παιδί να εκφράζεται, να επικοινωνεί και να ξεπερνά τις φοβίες και τις ανησυχίες του.

Ελάτε στον κόσμο της Peppa και της οικογένειά της, σε αστείες, γεμάτες δράση, καθημερινές περιπέτειες μιας συλλογής βιβλίων δραστηριοτήτων και καινοτομιών.

Περίληψη: Η Μαμά Γουρουνίτσα ανησυχεί μήπως αργήσει στο τραπέζι.

Ο Μπαμπάς Γουρουνάκης ανησυχεί μήπως πιάσει βροχή.

Ο Τζορτζ ανησυχεί αν θα μπορέσει να κατέβει τον λόφο με το αυτοκινητάκι του.

Όσο για την Πέππα, δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να μοιραστεί με κάποιον τη δική της μικρή ανησυχία…

Μάθε κι εσύ πως το να μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου μπορεί να τις κάνει να εξαφανιστούν.

Μία τρυφερή εικονογραφημένη ιστορία, που βοηθά τα παιδιά να εκφράζουν τις ανησυχίες τους!

Στοιχεία Βιβλίου

Τίτλος: Peppa Pig: Μην ανησυχείς, Πέππα

Συγγραφέας: Peppa Pig - Eικονογραφημένες Ιστορίες (συλλογικό)

ISBN: 978-960-623-560-3

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2023

Εκδόσεις: Anubis

Επιτρέψτε μου να σας καλέσω στο Books n’ beer fest που φέτος γίνεται τριών ετών. Θα πραγματοποιηθεί επί της σχολής Ευελπίδων, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα, το δεύτερο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Ιουνίου, 9-10-11 Ιουνίου 2023 και ώρες 3-10 μ.μ.

Μια διοργάνωση του βιβλιοπωλείου red n' noir.

Το red n’ noir είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα που ενεργεί σε μια σειρά από πεδία στον χώρο του βιβλίου. Είναι εκδόσεις, είναι βιβλιοκαφέ, είναι χώρος εκδηλώσεων, είναι ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό και επίσης διοργανώνει φεστιβάλ και μπαζάρ βιβλίου.

Ορμητήριο έχει το red n’ noir bookstore café bar (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη).

Βιβλία, comics και μπύρα. Η σύγχρονη πραγματικότητα ως δυστοπία. Οι δυστοπικές όψεις της πραγματικότητας. Η τεχνητή νοημοσύνη στην τέχνη. Παρουσίαση δημοσιογραφικών ομάδων και queer λογοτεχνία.