Η Εθνική ομάδα, δεν μπορούσε να μην ικανοποιήσει το φανατικό κοινό που απέκτησε στη Λάρισα, και βεβαίως κατέκλυσε κάθε γωνιά του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας. Νίκησε 12-7 την Κροατία, και πανηγυρικά, προκρίθηκε στον σημερινό (26/08, 19:30) ημιτελικό με αντίπαλο την Αυστραλία, που νωρίτερα νίκησε την Ιταλία 10-5.

Ψυχωμένες, αποφασισμένες, δεν άφησαν περιθώρια στην Κροατία που θα συνεχίσει πλέον στο gold group. Η Ελλάδα, είναι στο platinum. Εκεί αξίζει να βρίσκεται με βάση τις…παραστάσεις που έχει δώσει από την πρώτη μέρα στη Θεσσαλία.

Η ομάδα ξεχειλίζει από ταλέντο αλλά φαίνεται και βγαίνει και η πολύ σκληρή δουλειά που έχει γίνει. Ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, δεν άφησαν φάση να πάει χαμένη. Προηγήθηκαν 3-1 στο εξάλεπτο (από αύριο θα παίζουν κανονικά οκτάλεπτα πλέον), και 6-2 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο κόσμος που κρεμόταν σαν τσαμπιά από τις εξέδρες, «έσπρωχνε» την ομάδα, που έχει πάντα αυτόν τον όγδοο παίκτη στη σύνθεσή της. Και όταν η Κροατία έκανε την απέλπιδα προσπάθεια μήπως μειώσει, γινόταν το αντίθετο: το 8-5 στα 2.37 από τη λήξη του τρίτου εξάλεπτου έγινε σταδιακά 12-5 στην τελευταία περίοδο, με την επίθεση να βγάζει φωτιές.

Κορυφαία σκόρερ, η Δέσποινα Δρακωτού με τέσσερα τέρματα.

Τον αγώνα παρακολούθησε και η Ομοσπονδιακή Τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων, Ευτυχία Καραγιάννη.

Εξάλεπτα: 3-1, 3-1, 4-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη 2, Δρακωτού 4, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 2, Καραμπέτσου 2, Μπεκρή.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Γκλας 3, Γιαζβίν 1, Πέσιτς 1, Σρόι 1, Αλαμάτ 1,

Νωρίτερα, η Αυστραλία, εύκολα, επικράτησε της Ιταλίας 10-5 και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.