Το “ύστατο χαίρε” είπε σήμερα πλήθος κόσμου που βρέθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, στον τέως αντιδήμαρχο Δημήτρη Γεωργάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Παλιοί του συνάδελφοι, συμπαραταξιακοί του, αλλά και σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, αυτοδιοικητικοί, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία, ο οποίος βρισκόταν πάντα κοντά στον πολίτη, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της πόλης, πάντα με γνώμωνα το κοινό καλό.

“Ο Δημήτρης Γεωργάκης, ένας άνθρωπος της προσφοράς, με σημαντική παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης, με διάθεση για προσφορά, με σεβασμό στους συνανθρώπους, αποτελεσματικότητα απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε την πόλη, απέδειξε στην πράξη πως με συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση μπορείς να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Ήταν μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μαζί του και στο εγχείρημα που ξεκίνησα ήταν από τους πρώτους που είπε πάμε μαζί για την πόλη μας. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ” δήλωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος.

“Ο Δημήτρης Γεωργάκης υπήρξε φίλος, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά, τόσο στο στράτευμα όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντα αυθεντικός, ήταν ένας άνθρωπος που είχε στο μυαλό του το καλό, αλλά και να κάνει καλά για τον άνθρωπο και την πόλη” ανέφερε ο πρώην Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός.

“Σήμερα η πόλη χάνει ένα άξιο τέκνο της. Ο Δημήτρης Γεωργάκης ήταν φίλος, συνοδοιπόρος για χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν ένας άνθρωπος ακέραιος, σπάνιος. Σπάνια βρίσκεις στην εποχή μας άνθρωπο να έχει μπέσα και τιμή. Θα τον θυμόμαστε για τη μαχητικότητά του, το χαμόγελό του, την ακεραιότητά του, γιατί ο Δημήτρης ήταν πάντα δίπλα στην κοινωνία. Καλό ταξίδι στο κομάντο” δήλωσε η Ρένα Καραλαριώτου.

“Με τον Δημήτρη Γεωργάκη μας συνδέει σχέση φιλίας πολλών ετών, μπορεί να βρεθήκαμε σε αντίπαλα στρατόπεδα, όμως ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, με καινοτόμες ιδέες, που μπορούσες να συζητήσεις μαζί του ακόμη κι αν διαφωνούσες. Είναι απώλεια προσωπική, για μένα, αλλά και για την πόλη. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει” τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Ο Δημήτρης Γεωργάκης υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις απ’ όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Συνταγματάρχη, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σταδιοδρομίας του, τιμήθηκε με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ και Β΄ Τάξεως, Μετάλλιο Ευδόκιμου Διοικήσεως Β΄ Τάξεως, Μετάλλιο Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως, Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικα, Χρυσό Σταυρό Τάγματος της Τιμής.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας με τον συνδυασμό «Λάρισα Μπροστά», στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 εξελέγη με τον συνδυασμό «Λάρισα Νέα Αρχή», ενώ στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη με τον συνδυασμό «Λαρισαίων Πόλις – Αλλαγή πορείας».

Το 2005 διετέλεσε επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα, πρωταγωνίστρια πόλη», μετά την αποχώρηση του πρώην δημάρχου, Χρ. Καφφέ. Εκλέχτηκε 1ος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2002, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1998 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος και εκλέχτηκε 2ος στον συνδυασμό του.