Την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, σε κεντρικότατο επίπεδο, προκάλεσε η μη ένταξη περιοχών του Δήμου Λαρισαίων στη δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Μάλιστα, ο κ.Μαμάκος έθεσε το ζήτημα σε επίπεδο ΚΕΔΕ, ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών για τροποποίηση της σχετικής απόφασης, προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

«Αν δεν έχει γίνει παράλειψη ή κάποιο λάθος, πρόκειται για προφανή αδικία και εκτιμώ ότι θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί, να τροποποιηθεί η πρόσκληση ώστε να περιλαμβάνονται οι περιοχές του Δήμου Λαρισαίων (πόλη Λάρισας, Κουλούρι, Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας) που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και υπέστησαν σοβαρές καταστροφές», σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαμάκος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κεντρικού αυτοδιοικητικού οργάνου. 

Η επιστολή 

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ.Λάζαρο Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων υπογραμμίζει τα εξής: 

«Με την απόφαση (αριθμ. πρωτ. 40013/22-05-2024) του Υπουργού Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.Με έκπληξη διαπίστωσα ότι από τις περιοχές, στις οποίες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν πρέπει να διαθέτουν εγκατάσταση, εξαιρούνται αδίκως περιοχές του Δήμου Λαρισαίων (πόλη Λάρισας, Κουλούρι, Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας), που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.

Αν δεν πρόκειται για παράλειψη ή λάθος, κάτι τέτοιο είναι προφανής αδικία και εκτιμώ ότιπρέπει άμεσα να διορθωθεί.Σας παρακαλώ πολύ να αναλάβετε με τον θεσμικό σας ρόλο, τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, τροποποίηση της πρόσκλησηςτου Υπουργείου Ανάπτυξης και να συμπεριλάβει και τις προαναφερόμενες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων».