Τo πενθήμερο 3 έως 7 Σεπτεμβρίου, η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε εκδρομή σε Ρουμανία-Βουλγαρία.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

"Αργά το απόγευμα της πρώτης ημέρας φθάσαμε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι , αφού προηγουμένως διασχίσαμε την Βουλγαρία και είδαμε από κοντά τον Δούναβη ποταμό.

Την επόμενη το πρωί περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας (Ορθόδοξο Πατριαρχείο, λαογραφικό μουσείο, Αψίδα του Θριάμβου και το Παλάτι της Βουλής- το δεύτερο σε έκταση διοικητικό κτίριο στον κόσμο), ενώ το απόγευμα υπήρχε ελεύθερος χρόνος για αγορές.

Την τρίτη ημέρα ταξιδέψαμε στη Sinaia όπου επισκεφθήκαμε το Παλάτι Peles του Βασιλιά Καρόλου και στην συνέχεια το κάστρο Bran (Δράκουλα), καταλήγοντας το απόγευμα στην μεγαλύτερη πόλη των Καρπαθίων το Brasov με τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Την επόμενη αναχωρήσαμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια, απολαμβάνοντας την νυχτερινή ζωή της.

Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε τον περίφημα ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, την εκκλησία της Αγίας Κυριακής , τα Ρωμαϊκα μνημεία και την Βουλή, παίρνοντας στην συνέχεια το δρόμο της επιστροφής. Κατά τις επίσκεψη μας στην Ρουμανία έγινε συνάντηση με το αντίστοιχο Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και απόψεων, ενδυναμώνοντας έτσι την φιλία μεταξύ των λαών.

Η διάθεση και το χαμόγελο των εκδρομέων αποδεικνύει την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν η χαλάρωση, η ψυχική τόνωση και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκδρομείς για την συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία και τους υποσχόμαστε σύντομα νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς."