Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαίου στη Λάρισα το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ Λάρισας. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της: 

"Με τις κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ, τα χρώματα της ματωμένης Παλαιστίνης και με το σύνθημα «πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το μέλλον, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα» συναντήθηκαν μαθητές με την ΚΝΕ στο Μαθητικό φεστιβάλ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Εκεί είχε φτάσει νωρίτερα η πορεία του ΚΚΕ με απαίτηση να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν «μαζί με τους μαθητές της Λάρισας στην 1η γραμμή στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη», τόνισε στην ομιλία του ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κάλεσε «κάθε νέος και νέα που θέλει να εκφράσει την αντίθεση του, την καταδίκη του στην ΕΕ, στην κυβέρνηση και στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν έχει μία επιλογή: ΚΚΕ δαγκωτό!» και σημείωσε ότι η αποχή βολεύει το σύστημα λέγοντας πως η νεολαία πρέπει «να ρίξει Χ στην αποχή που τους βολεύει ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους! Η αποχή ξεπέρασε το 50% στις προηγούμενες εκλογές και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός».

Μέλη της ΚΝΕ άναψαν πυρσούς στο τέλος της ομιλίας ενώ ακούγονταν το σύνθημα «το μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Συγκίνηση σκόρπισε η χορογραφία μαθητριών για τις γυναικοκτονίες που εισέπραξε παρατεταμένο χειροκρότημα για τις γυναίκες που το αστικό κράτος τις αφήνει απροστάτευτες.

Με συναυλίες χιπ χοπ, ροκ και μέταλλα διασκέδασαν και τραγούδησαν μαζί οι μαθητές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μάθημα σκίτσου από τον σκιτσογράφο Θανάση Καραμπάλιο που ήταν αφιερωμένο στον αγώνα των παλαιστίνιων. Επίσης τα μετάλλια τους έλαβαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο τουρνουά βόλεϊ που διοργάνωσε η ΚΝΕ τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία  του Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα με το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η ομιλία του Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, από το μαθητικό Φεστιβάλ της KΝΕ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου 11 Μάη. (Δείτε στο  video, απόσπασμα της ομιλίας του).

   

Αποσπάσματα  της ομιλίας

«Από τη Λάρισα και όλη την Ελλάδα οι νέοι και οι νέες ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές των ΗΠΑ, της Ευρώπης, με τους λαούς που ξεσηκώνονται ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του και εξέφρασε την απαίτηση «να σταματήσει τώρα η γενοκτονία, να αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος!  Στη μαρτυρική Γάζα των 40.000 δολοφονημένων και των 20.000 παιδιών που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, στη Ράφα του 1,5 εκατομμυρίου εγκλωβισμένων αμάχων, χτυπά η καρδιά όλου του κόσμου!  Όταν μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια γενοκτονία στον 21ο αιώνα δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε, να μείνουμε αδρανείς».

Σημείωσε πως «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα αθώων παιδιών! Αυτοί στηρίζουν οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, το χρηματοδοτούν με δις δολάρια, του στέλνουν βόμβες. Πρώτα οπλίζουν το χέρι του φονιά και μετά καλούν σε “αυτοσυγκράτηση”! Είναι υποκριτές και φονιάδες  κατά συρροή!  Όμως οι λαοί τους έχουν πάρει χαμπάρι! Για αυτό φιμώνουν, συκοφαντούν και καταστέλλουν άγρια όποιον αντιδρά! Ακόμα και στη Eurovision απαγόρευσαν την σημαία της Παλαιστίνης!».

Μόνο το ΚΚΕ είναι ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο

Υπογράμμισε ότι  «αυτούς τους εγκληματίες πολέμου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα τους παρουσιάζουν ως “συμμάχους” και περιστέρια της ειρήνης!» και τόνισε ότι «Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε όλα αυτά. Μόνο το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα και απαιτεί να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να επιστρέψουν οι φρεγάτες από τις αποστολές εκτός συνόρων, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στην χώρα μας, να μην πληρώνουμε δις κάθε χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας! Να μην προχωρήσουν τα επικίνδυνα παζάρια με την Τουρκία εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, κάθε άνθρωπος λοιπόν ας αναρωτηθεί “κι εγώ τί έκανα για να εμποδίσω την εμπλοκή της χώρας μου στη σφαγή;”. Με το χέρι στην καρδιά τον καλούμε να μπει στον αγώνα και να στηρίξει το ΚΚΕ που πολεμάει τον πόλεμο και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά!»

Αναφερόμενος στο σύνθημα του μαθητικού φεστιβάλ «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!» σημείωσε πως «όποιος αναρωτιέται αν τελικά μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, του απαντάμε πως ΝΑΙ μπορούμε!

Όπως έκαναν οι βιοπαλαιστές αγρότες στα μπλόκα του αγώνα, κερδίζοντας ορισμένα και αμφισβητώντας  την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που τους ξεκληρίζει.

Όπως έκανε ο λαός της Θεσσαλίας που πάλεψε με τα χέρια του, με την αλληλεγγύη των σωματείων, με τους κομμουνιστές στο πλευρό του,  για να σώσει περιουσίες και ζωές από τις πλημμύρες και την εγκληματική πολιτική του κράτους, των κυβερνήσεων».

Το ΚΚΕ συνέβαλε να μην μπαζωθεί η αλήθεια για τα Τέμπη

Αλλά και «όπως κάναμε όλοι μαζί, με τους μαθητές της Λάρισας στην 1η γραμμή,  στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Το ΚΚΕ με την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή, με την θέση του για την κατάργηση του νόμου ασυλίας των υπουργών, που απέρριψαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με την δράση των μελών του στους μαζικούς φορείς, με τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών του στα τρένα, με τις κινητοποιήσεις της ΚΝΕ, συνέβαλε ώστε να μην περάσει το μπάζωμα της αλήθειας από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα.

Συνεχίζουμε για να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, να τιμωρηθούν οι ένοχοι: το κράτος, οι κυβερνήσεις με τους υπουργούς τους, η εταιρία, η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων που θυσιάζει την ασφάλεια των τρένων για τα κέρδη των εταιριών!»

Ας κάνουμε αυτό που πραγματικά φοβούνται!

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές σημείωσε την στρατηγική σύγκληση των αστικών κομμάτων αναφέροντας πως «οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το ίδιο με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών στην Ευρωβουλή. Του ΣΥΡΙΖΑ στο 75%, της Νέας Αριστεράς στο 70%, του Βελόπουλου στο 55%!

Δηλαδή ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝεΑρ-Ελληνική Λύση και σου βγαίνει από 55 έως 93% Μητσοτάκης!»

Και πρόσθεσε ότι «ακριβώς επειδή στα μεγάλα και σοβαρά θέματα συμφωνούν για αυτό επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν με κούφιες κοκορομαχίες, να κλέψουν την ψήφο της νεολαίας με βιντεάκια στο tik-tok για το αν είναι γουρλής ο Μητσοτάκης ή που έκανε Πάσχα ο Κασσελάκης και με υποψήφιους celebrities του lifestyle».

Θέτοντας ωστόσο τα ερωτήματα «αλήθεια τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τα ζόρια και τα όνειρα της νεολαίας; Με το νέο ζευγάρι που δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι; Τι σχέση έχουν με τον μαθητή που τρέχει σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο;

Τι σχέση έχουν με το μαθητή που αν αγωνιστεί τον αντιμετωπίζουν σαν εγκληματία, με το υπουργείο Παιδείας να θεωρεί μπούλινγκ την κατάληψη;

Τι κοινό έχουν με τον φοιτητή που σπουδάζει με χίλιες θυσίες για να πάρει το ίδιο υποβαθμισμένο πτυχίο με κάποιον που απλά θα το αγοράσει με το πορτοφόλι των γονιών του;

Με τον νέο εργαζόμενο που δουλεύει ατέλειωτες ώρες, με απλήρωτες υπερωρίες ή 4ωρο με μισθό-χαρτζιλίκι στην εργασιακή ζούγκλα που φτιάχτηκε με τις οδηγίες της ΕΕ και τους νόμους όλων των κυβερνήσεων;  

Με τον εργαζόμενο που ακούει “ανάπτυξη για όλους” και “επενδύσεις” και βλέπει την κυβέρνηση να κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, τη μεγαλύτερη βιομηχανία σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, να απολύει και να ξεσπιτώνει 100αδες εργάτες με τις οικογένειές τους για να την παραδώσει “καθαρή” στον νέο “επενδυτή”;

Τι κοινό έχουν με τον νέο αγρότη που ξεκληρίζεται από την ΚΑΠ της ΕΕ που ψήφισαν όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ελληνική Λύση;

Τι σχέση έχουν με τους πλημμυροπαθείς που αντί για αποζημιώσεις εισπράττουν κοροϊδία, αντί για βοήθεια το κράτος τους έπνιξε και μετά τους έστειλε τα ΜΑΤ στις διαμαρτυρίες τους και τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ στα πλημμυρισμένα σπίτια τους;»

Να τους κόψουμε το γέλιο με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Ο Θ. Κωτσαντής υπογράμμισε ότι «αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι αν ο λαός θα χειροκροτήσει ή θα τιμωρήσει την ΕΕ, την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν την βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.

Και ο μόνος τρόπος να τους κόψουμε το γέλιο είναι να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ που απέδειξε στην πράξη ότι είναι η μοναδική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Γιατί αν κάτι στρίμωξε την κυβέρνηση και έκανε σκόνη το περιβόητο 41% της ΝΔ είναι ο λαός με τους αγώνες του και με το ΚΚΕ σταθερά στην 1η γραμμή!

Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν. Έχει πρόταση και σχέδιο για μια άλλη διακυβέρνηση και εξουσία με το λαό πρωταγωνιστή και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην ΕΕ και γι αυτό μπορεί να αποκαλύπτει, να προειδοποιεί το λαό για τις αντιδραστικές της αποφάσεις, και κυρίως να οργανώνει τον αγώνα για να τις αντιπαλέψει σε κάθε χώρο μόρφωσης και δουλειάς!

Γιατί το ΚΚΕ μπορεί να λέει την αλήθεια πως είναι άλλο η ΕΕ και άλλο η Ευρώπη. Η ΕΕ δεν φτιάχτηκε για να πάμε ταξίδια μόνο με την ταυτότητα, αλλά για να μετακινείται ελεύθερα το φθηνότερο εργατικό δυναμικό σε άλλα κράτη-μέλη και να το εκμεταλλεύονται πιο άγρια, την ώρα που πνίγονται πρόσφυγες στα σύνορά της. Η ΕΕ δεν φτιάχτηκε για να μας δίνει λεφτά αλλά για να αρπάζει τα λεφτά των λαών και να τα δίνει στους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες, φορτώνοντας το λογαριασμό με νέους φόρους, δάνεια και μνημόνια πάλι στους λαούς.»

Κάλεσε «κάθε νέος και νέα που θέλει να εκφράσει την αντίθεση του, την καταδίκη του στην ΕΕ, στην κυβέρνηση και στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν έχει μία επιλογή: ΚΚΕ δαγκωτό!» και σημείωσε ότι η αποχή βολεύει το σύστημα λέγοντας πως η νεολαία πρέπει «να ρίξει Χ στην αποχή που τους βολεύει ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους! Η αποχή ξεπέρασε το 50% στις προηγούμενες εκλογές και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!» και πρόσθεσε ότι χρειάζεται «πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην Ευρωβουλή και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!»

Η Πανσπουδαστική ξανά 1η δύναμη στις 22 Μάη

Ενόψει των φοιτητικών εκλογών στις 22 Μάη κάλεσε σε υπερψήφιση της Πανσπουδαστικής για να βγει ξανά 1η δύναμη που θα σημάνει «μια μεγάλη νίκη των φοιτητών!»

Τόνισε ότι «το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα θα το στείλουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες από την κάλπη των φοιτητικών εκλογών στις 22 Μάη!

Με 1η δύναμη την Πανσπουδαστική, με την κυβερνητική ΔΑΠ ηττημένη, με εκτόξευση της συμμετοχής των φοιτητών σε κάθε σύλλογο και πανελλαδικά:

- Να στείλουμε ένα μεγάλο αντιπολεμικό μήνυμα μαζί με τους φοιτητές όλου του κόσμου που ξεσηκώνονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης

- Να αποδείξουμε πως η πλειοψηφία των φοιτητών απορρίπτει τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διεκδικεί ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, με επαρκή χρηματοδότηση, καθηγητές και υποδομές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

- Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι

- Να βελτιώσουμε τη λειτουργία και τη δράση των φοιτητικών συλλόγων, ώστε να είναι η φωνή κάθε φοιτητή και φοιτήτριας, στήριγμα στην προσπάθεια του να σπουδάσει ολοκληρωμένα.

Πάμε λοιπόν στις 22 Μάη με Πανσπουδαστική 1η δύναμη για μια μεγάλη νίκη των φοιτητών".