Σημαντική διάκριση απέσπασε το 18ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με το 6ο Λύκειο Λάρισας στον  7ο Διεθνή  Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ και το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Συγκεκριμένα πήραν το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Παραμύθια» με το ψηφιακό παραμύθι «Η γιαγιά Κερεκή». Οι μαθητές/ τριες της Α’ τάξης  του 18ουΔημοτικού Σχολείου της Λάρισας  με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Κλεονίκης Παπαντώνη, εμπνεύστηκαν από μία αληθινή ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και την έκαναν να μοιάζει σαν παραμύθι.  Την ιστορία έντυσε με ζωγραφιές η Κυριακή-Δέσποινα Σπυροπούλου, μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του 6ου Λυκείου Λάρισας σε συνεργασία με την καθηγήτριά της Κατερίνα Κοθρά.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας. Η ιστορική μνήμη, για να επιβιώσει, πρέπει να ανασύρει μνήμες και συναισθήματα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν με 1200 μαθητικές δημιουργίες 11.000 περίπου μαθητές και μαθήτριες  όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων , Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας και 550 εκπαιδευτικοί. Η βράβευση θα γίνει το φθινόπωρο στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Το όμορφο αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η γιαγιά Κερεκή...