Ο Δήμος Τυρνάβου, σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανακοινώνει τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας μνήμης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η συναυλία, η οποία διοργανώνεται από τον σύλλογο συγγενών των θυμάτων, θα μεταδοθεί μέσω livestreaming σε γιγαντοοθόνη που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος, «Το πολύνεκρο στα Τέμπη, όπου 57 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα ξεχαστούν ούτε οι ευθύνες ούτε οι προσπάθειες κυβέρνησης, εταιρείας και κρατικού μηχανισμού να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Το έγκλημα των Τεμπών αποκάλυψε με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι η ασφάλεια των μεταφορών, όπως και όλες οι πτυχές της ανθρώπινης ζωής σήμερα, υπακούνε στο κριτήριο του κόστους- οφέλους.

Γι’ αυτό το σύνθημα ‘’τα κέρδη τους ή οι ζωές μας…’’, που συγκλόνισε τις μέρες των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων, συνεχίζει να είναι επίκαιρο».

Καλούμε όλους τους δημότες να παρευρεθούν και να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή τη βραδιά μνήμης και τιμής, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Σωκράτης Μάλαμας και οι Κοινοί Θνητοί.