Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε επίσκεψη στην 1η Στρατιά / EU-OHQ, στη Λάρισα, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε από τον Επιτελάρχη της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γάκη, για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ συνομίλησε με στελέχη του ΕΦ «ΝΙΚΗ» του Γ΄ΣΣ στη Φλώρινα και ΕΦ «1» του Δ’ΣΣ στις Καστανιές Έβρου καθώς και με περίπολο στην περιοχή του Σουφλίου.

Ο Υφυπουργός περιηγήθηκε από τον Υποδιοικητή Υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου στους χώρους της 1ης Στρατιάς / EU-OHQ και του Πολεμικού Στρατηγείου όπου επικοινώνησε με τα Πολεμικά Στρατηγεία του Γ΄ΣΣ, του Δ΄ΣΣ και το Κέντρο Επιχειρήσεων της 1ης ΤΑΞΑΣ όπου συνομίλησε με τον Διοικητή Αντιστράτηγο Πάρη Καπραβέλο, τον Επιτελάρχη Ταξίαρχο Χρήστο Καραγκούνη και τον Διοικητή Ταξίαρχο Γεώργιο Στάμνα αντίστοιχα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας (404 ΓΣΝ), το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), την 390 Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (390 Μ.ΜΕΑ) και την 337 Μοίρα.

Κατά την επίσκεψή του στο 404 ΓΣΝ, ο κ. Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή ΑΣΔΥΣ Υποστράτηγο Δημήτριο Μπολομύτη, ενημερώθηκε από τον Διοικητή 404 ΓΣΝ Συνταγματάρχη (ΥΙ) Χρήστο Αντωνίου για τη δομή, τη στελέχωση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και η προοπτική του.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, στο πλαίσιο των επισκέψεων στο ΕΚΑΕ, την 390 Μ.ΜΕΑ/Φ και την 337 Μ ενημερώθηκε, κατά περίπτωση, από τις Διοικήσεις για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό τους έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, από τον Διευθυντή Β’ Κλάδου ΑΤΑ Ταξίαρχο (Ι) Ιωάννη Χατζηγεωργίου, τον Διοικητή ΕΚΑΕ Ταξίαρχο (Ι) Νικόλαο Νικολάου, τον Διοικητή 110 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Δημοσθένη Ντόλα, τον Διοικητή 390 Μ.ΜΕΑ/Φ Αντισμήναρχο (Ι) Ηλία Σακκά και τον Διοικητή 337 Μοίρας Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Τζικόπουλο.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έναν ουσιαστικό, ενδελεχή και εποικοδομητικό διάλογο με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της 337 Μ, ενώ επισκέφθηκε το υπόστεγο συντήρησης των αεροσκαφών της Μοίρας, καθώς και το πλήρωμα επιφυλακής.

Στις παραπάνω επισκέψεις βρέθηκαν και οι Βουλευτές Λάρισας κ.κ. Χρήστος Κέλλας και Χρήστος Καπετάνος.