Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας συμμετείχε στην δράση αλληλεγγύης «Μαζί μια αγκαλιά», που διοργανώνεται από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, με συνδιοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Δήμο Λαρισαίων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κυριακή 12 Μαΐου, ημέρα της γιορτής της μητέρας, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης ενημέρωσε τους γονείς για την σημασία του εμβολιασμού έναντι του ιού HPV. Το ενδιαφέρον του κοινού για το εμβόλιο του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων ήταν μεγάλο και , όπως ενημερώθηκαν οι γονείς, πρόκειται για ένα εμβόλιο που μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ηλικία των 9 ετών και στα 2 φύλα σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, και να προστατεύσει από διάφορες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, του αιδοίου, του κόλπου, του πέους, του πρωκτού, του λάρυγγα ,του φάρυγγα, της στοματικής κοιλότητας , καθώς και από τα γεννητικά κονδυλώματα.

Επίσης οι εθελοντές παιδίατροι τ  ης Ε.Ε.Π. Λ. απάντησαν σε απορίες του κοινού για το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδικού πληθυσμού καθώς και για άλλα θέματα υγείας βρεφών, παιδιών και εφήβων.

Η σωστή ενημέρωση, όπως και ο εμβολιασμός έναντι νοσημάτων που προλαμβάνονται, είναι από τα σημαντικότερα μέτρα Δημόσιας Υγείας στην εποχή μας τόνισαν τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας κατά τη διάρκεια της δράσης τους.