Η πρώτη ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, πραγματοποιείται στην Λάρισα και συγκεκριμένα στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσαν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος.

Η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερομένους, ξεκαθάρισε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη προχωρήσει σε μια τεχνική σύσκεψη και έχει συγκεντρώσει ήδη τις προτάσεις επί των θεμάτων που αφορούν τη νέα ΚΑΠ για να τις προωθήσει στο υπουργείο.

Βασικός στόχος όπως διευκρίνισε ο κ. Αγοραστός είναι η αξιοποίηση όλων των εργαλείων που δίνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για να καλυφθούν οι απώλειες για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε προϊόντα όπως τα μήλα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ, στην έδρα του οποίου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της ημερίδας για τη νέα ΚΑΠ, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εμπλεκόμενους, υπογραμμίζοντας ότι η ενημέρωση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση όλων των εξελίξεων που φέρνει στον αγροτικό τομέα η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

ertnews.gr