Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, μεταξύ του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Φασούλα και του Αντιπτεράρχου (Ι) Παναγιώτη Γεωργακόπουλου.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, παρευρέθηκαν επίσης:

– Οι Βουλευτές Χρήστος Καπετάνος, Χρήστος Κέλλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη.

– Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτριος Κουρέτας.

– Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος.

– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Τέλος στην τελετή παρέστησαν Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τις Ενώσεις Αποστράτων.

Παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, άλλα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αρχών κ.ά.

Κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον απερχόμενο Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Θα μου επιτρέψετε να πω, χωρίς να διασπαθίσω τον χρόνο σας ο οποίος ούτως ή άλλως είναι αφιερωμένος στον απερχόμενο Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, ότι εκλαμβάνω την παρουσία σας εδώ, σε μεγάλο μάλιστα αριθμό, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού και για την προσωπικότητά του και για αυτό το οποίο παρέσχε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και ιδιαίτερα στην Πολεμική Αεροπορία. Όχι μόνον τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά επί μακράν σειρά ετών που υπηρέτησε την πατρίδα.

Δεν θεωρώ την παρουσία μου εδώ ως μία τυπική παρουσία, αλλά ως μία ουσιαστική απόδοση τιμής στον απερχόμενο αρχηγό Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, στο ό,τι προσέφερε στην πατρίδα, στο ήθος του και στη συγκρότησή του.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά από μέρους της Κυβέρνησης αλλά νομίζω και όλων μας, για την προσφορά του αυτή και να ευχηθώ από καρδιάς σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Ό,τι καλό στο μέλλον Αρχηγέ, να είστε πάντα καλά, γερός και δυνατός. Σας ευχαριστώ πολύ».