Μονοήμερο προσκύνημα πραγματοποίησε ο Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου. Πρώτος σταθμός η ιστορική Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας Ευρυτανίας, όπου τελέστηκε Παράκληση στη χάρη Της. Με πολλή συγκίνηση μας υποδέχτηκε ο Άγιος Καθηγούμενος, π.Ιωαννίκιος, ο οποίος μας μίλησε για τη ζωντανή παρουσία της “Κυράς της Ρούμελης”, τόσο στη ζωή του μοναστηριού, όσο και των πολυπληθών προσκυνητών αυτής. Αναρίθμητα τα θαύματα που επιτελεί έως και τις ημέρες μας η Παναγία ακτινοβολώντας τη δύναμη της πίστης στον Χριστό, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα φτάσαμε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Με πολλή προσοχή ακούσαμε την ιστορία της μονής, τη σπουδαία δράση της στα χρόνια της επανάστασης του 1821, καθώς και για τις μεγάλες μορφές που πέρασαν από εκεί. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον προσφάτως αγιοκαταταχθέντα όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, το άφθαρτο σκήνωμα του οποίου ευλαβικά προσκυνήσαμε.

Το προσκύνημά μας έκλεισε με επίσκεψη στην ανδρώα Ι.Μ.Αντινίτσης. Με πολλή αγάπη οι πατέρες μας υποδέχτηκαν, μας ξενάγησαν και μας επεφύλαξαν μοναστηριακή φιλοξενία.