Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ πρόσφερε βιβλία στην Παπαδοπούλειο Βιβλιοθήκη στην Πεντάβρυσο της Καστοριάς, μετά από πρωτοβουλία της ποιήτριας Αναστασίας Υφαντίδου και σε συνέχεια της επίσκεψης που είχαν πρόσφατα, η αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Ευδοκία Ποιμενίδου και η Ελένη Χριστούλα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Τα βιβλία για παιδιά κι ενήλικες παρέδωσαν στο χώρο της βιβλιοθήκης ο γραμματέας Βαγγέλης Ρεμπάπης και ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Τα βιβλία παρέλαβαν με χαρά, ο πρόεδρος από την Παπαδοπούλειο Βιβλιοθήκη Πενταβρύσου, Δημήτρης Λαζαρίδης και τα μέλη, Χαρά Αργυρίου, Ελένη Λιόλια, Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Δέσποινα Πασχαλίδου και Πηνελόπη Σαββοπούλου.

Η υποδοχή για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΠΟΚΕΛ ήταν θερμή και η mφιλοξενία, ζεστή. Οι εκπρόσωποι των 2 συλλόγων συζητήσαν για τις δραστηριότητες των Φορέων τους και την αναγκαιότητα να υπάρχουν ενεργοί και δραστήριοι Σύλλογοι, όχι μόνο στις πόλεις, αλλά και στα ακριτικά χωριά της Ελλάδας.

Η ενίσχυση τέτοιων βιβλιοθηκών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη βοήθεια που προσφέρουν, ενώ ενέργειες προσφοράς σαν κι αυτή, προάγουν τη συνεργασία, εμπλουτίζουν τις βιβλιοθήκες, ενισχύουν την προσπάθεια για δημιουργία αναγνωστικού κοινού κι αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση.

Το ΠΟΚΕΛ συνεχίζει να υποστηρίζει βιβλιοθήκες, σχολικές κι ενηλίκων και να προσφέρει βιβλία σε Σχολεία, Συλλόγους και Φορείς, που βρίσκονται σε κεντρικές ή απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση του ΠΟΚΕΛ προσφέροντας βιβλία, μπορεί να ενημερωθεί από τον γραμματέα, στο τηλέφωνο: 6983444094.