Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά επισκέφτηκαν οι δήμαρχοι των Δήμων Αγιάς και Τεμπών κκ Αντώνης Γκουντάρας και Γιώργος Μανώλης, παρουσία του βουλευτή του Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα και συζήτησαν τις δυνατότητες κάλυψης του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών και καστανοπαραγωγών.

Οι δύο δήμαρχοι ανέλυσαν διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια στον Υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυο δυναμικές καλλιέργειες. Όσον αφορά στο κάστανο, ο Υπουργός κατέγραψε τις απόψεις και τα προβλήματα, ενώ αμέσως προγραμμάτισε επαφές με τον ΕΛΓΑ, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Δασικών ερευνών) και εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην καταπολέμηση των ασθενειών γενικότερα, ώστε να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και τις επόμενες χρονιές. Για το μήλο εξετάζεται η περίπτωση στήριξης των παραγωγών μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τεμπών κκ Ντόντος και Βλάχος, ο Προϊστάμενος Περιβάλλοντος του Δήμου Αγιάς κ Παπακώστας και στελέχη του Υπουργείου.