Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την εξέλιξη του έργου που αφορά στο φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην κοινότητα των Βουναίνων του Δήμου Κιλελέρ. Ο φάκελος του έργου έχει ολοκληρωθεί, κατατέθηκε στο ΔΕΔΔΗΕ και μέχρι το τέλος Μαΐου θα κατατεθεί και στον ΑΔΜΗΕ.

Ευελπιστούμε, τόνισε ο Δήμαρχος ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου για την εξέλιξη των εργασιών του οποίου συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση – ενημέρωση των δύο πλευρών. Να σημειωθεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο είναι ισχύος 6 ΜW και προβλέπεται να καλύψει τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου αλλά και την ηλεκτροδότηση όλων των δημοτικών κτιρίων.

Παράλληλα ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σκυλακάκη για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΚ που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στην περιοχή του Πλατυκάμπου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στο Δήμο Κιλελέρ.

Ήδη ο συμψηφισμός της παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος που παραγάγει το φωτοβολταϊκό πάρκο μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης γεγονός σημαντικό ιδιαίτερα σήμερα που η τιμή της ενέργειας είναι πολύ ακριβή. Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Υπουργό να τιμήσει με την παρουσία του τα εγκαίνια του έργου που θα γίνουν στις αρχές Απριλίου, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τα φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία έχουν τοποθετηθεί στη στέγη του κτιρίου του γυμνασίου- λυκείου της Νίκαιας στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης και τα οποία δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να γίνει η σύνδεση και να αξιοποιηθεί ένα έργο πολλαπλά χρήσιμο που έως τώρα δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του.

Το επόμενο θέμα της συζήτησης αφορούσε το θέμα της κατασκευής διπλού δικτύου ύδρευσης - άδρευσης στη Νίκαια. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό η μελέτη του οποίου είναι ήδη έτοιμη.

Προβλέπεται, όπως είναι προφανές, μέσω του διπλού δικτύου να παρέχεται πόσιμο αλλά και αρδευτικό νερό. Η ολοκλήρωση του έργου θα καλύψει τη σημαντική αρδευτική ανάγκη των κατοίκων της πρωτεύουσας του Δήμου από το επαρκέστατο, μη πόσιμο νερό της περιοχής το οποίο θα παρέχεται σε διαφορετική τιμή από το πόσιμο.

Τα παραπάνω έργα πραγματοποιούνται επ’ ωφελεία των κατοίκων του Δήμου και στοχεύουν στη μείωση γενικότερα του κόστους.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα που έχει να κάνει με τη διαχείριση και την αποκομιδή των ογκοδών υλικών, μπαζών και αχυρόμπαλων που βρίσκονται διασκορπισμένα στο Δήμο Κιλελέρ ύστερα από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος συζήτησε διεξοδικά αυτήν την εκκρεμότητα με το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Μανώλη Γραφάκο και διαπιστώθηκε ότι όλη η διαδικασία που βρίσκεται σε καλό δρόμο θα επιταχυνθεί τις επόμενες ημέρες.