Δυναμικά ξεκίνησε την καλλιτεχνική της χρονιά η Μικτή Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας με την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2024 στο 440 Φεστιβάλ Χορωδιών Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας στην γραφική παραλιακή πόλη του Βόλου, μετά από πρόσκληση της Χορωδίας Εκπαιδευτικών Βόλου.

Τη χορωδιακή βραδιά, θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, που πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό θέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στο κέντρο της πόλης, διοργάνωσε η χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Τα φωνητικά σύνολα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ήταν: Χορωδία Ενηλίκων Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής «Ο Φάρος», Μικτή Χορωδία «MusicArte» Ελασσόνας, Γυναικεία χορωδία «Αρμονίας Γένεσις» Λιβανατών Φθιώτιδας, και η οικοδέσποινα Μικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας.

Οι 150 περίπου χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους και με την ερμηνεία των προγραμμάτων τους ενθουσίασαν το φιλόμουσο κοινό της πόλης που γέμισε την αίθουσα, παρουσία, αντιδημάρχων, εκπροσώπων της Ι. Μητροπόλεως και πολιτιστικών σωματείων.

Η χορωδία “musicArte” Ελασσόνας, παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου ένα απαιτητικό και συνάμα ευχάριστο ρεπερτόριο με συνθέσεις ξένων και Ελλήνων δημιουργών, αποσπώντας επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού. Συνόδευσε στο πιάνο η κ. Εύη Πολύζου.

Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης. Κατά την απονομή αναμνηστικών δώρων, η πρόεδρος της χορωδίας εκπαιδευτικών Μαγνησίας κ. Βασιλική Κατσιούπη - Παπαδοπούλου συνεχάρη τους ελασσονίτες χορωδούς για την ερμηνεία τους, εξήρε τη σύσφιξη φιλικών και πολιτιστικών δεσμών μέσω της συνεισφοράς των χορωδιακών συναντήσεων και παρέδωσε τοπικά προϊόντα, τιμητικό δίπλωμα και πλακέτα συμμετοχής στο μαέστρο.

Ο κ. Μάτης, εκ μέρους της χορωδίας MusicArte, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία προσφέροντας μια γκραβούρα με την Ιερή Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας καθώς και βιβλία τοπικής ιστορίας από τον Δήμο Ελασσόνας.