«Στον ρυθμό του Ποταμού» κινείται η Λάρισα, από μεθαύριο, Τετάρτη ως και την Παρασκευή, καθώς το Φεστιβάλ Πηνειού 2024 ανοίγει τις πύλες του, με ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και πολυποίκιλες εκδηλώσεις.

Σταμάτης Κραουνάκης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ματούλα Ζαμάνη, Σκιαδαρέσες, Ταφ Λάθος, Planet of Zeus και πολλά άλλα καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν «ραντεβού» στην κοίτη του Πηνειού, στην πολυαναμενόμενη διοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων & της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Το καλοκαιρινό ραντεβού των Λαρισαίων και των επισκεπτών στην κοίτη του ποταμού υπόσχεται τρεις μέρες γεμάτες μουσική, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και πολλές εκπλήξεις. Τρεις διαφορετικές μουσικές σκηνές καλύπτουν όλα τα είδη μουσικής κι όλες τις προτιμήσεις.

Στον υπέροχο λοιπόν χώρο δίπλα από το ποτάμι, σημείο αναφοράς για την πόλη της Λάρισας, θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι με μουσική και διάδραση. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς έχει ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων -περίπου 40 την ημέρα έχουν προγραμματιστεί, για να προσεκλύσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου (1η μέρα)

Το σύνθημα της έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Πηνειού θα δώσει το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης.

Από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, διασχίζοντας τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου θα καταλήξουν στο ποτάμι, για την «πρεμιέρα» των εκδηλώσεων.

Την ίδια μέρα, στη Β’ μουσική σκηνή, στις 8 μ.μ. ανεβαίνει η Eleanor Luca, ενώ στις 20:45 συνεχίζει η Nalyssa Green. Η Nalyssa Green είναι συνθέτις, τραγουδοποιός και περφόρμερ από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και τραγουδά.

Έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους, δύο αγγλόφωνους και τρεις ελληνόφωνους («Μπλουμ» - «Ταξίδι Αστρικό» - «Πολύ Καλή Στα Πάρτι»). Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις ταινίες και μία τηλεοπτική σειρά «Ζωή». Έχει αποσπάσει έως τώρα δύο βραβεία κοινού Αθηνοράματος για μουσική σύνθεση σε θεατρική παράσταση, ενώ ο τελευταίος προσωπικός της δίσκος, «Πολύ καλή στα πάρτι», μόλις κυκλοφόρησε.

Στις 10 μ.μ., αναλαμβάνουν οι Σκιαδαρέσες, μαζί με τον Φάνη Ζαχόπουλο και τον Χάρη Παρασκευά. Η Νίκη παίζει κιθάρα. Ο Φάνης παίζει καλύτερη κιθάρα από τη Νίκη. Η Όλγα παίζει τσέλο, άρπα και όμποε, αλλά όχι σε αυτό το σχήμα. Τραγούδι, χορός, ιδρωμένα αγόρια. Στον ήχο ο Κώστας Χαϊκάλης. H Rock Μπάντα του Μουσικού Σχολείου (στις 9 μ.μ.) και οι Εναλλάξ (στις 10 μ.μ.) θα διασκεδάζουν το κοινό στην Γ’ Μουσική Σκηνή.

Στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’) ανεβαίνει στις 10 μ.μ. η αγαπημένη σε όλους Ματούλα Ζαμάνη. Η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται με καινούριο ήχο, καινούρια τραγούδια, καινούρια χαρά, σε έναν κόσμο που όλο μας «στενεύει», με μοναδικό όπλο την αγάπη.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου (2η μέρα)

Στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’), ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές του σήμερα, παρουσιάζει τα καλύτερά του τραγούδια, μέσα από δυόμιση δεκαετίες μουσικής δημιουργίας, που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας και υπόσχονται να μας γεμίσουν όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση!

Στις «αποσκευές» του, κουβαλά και νέα τραγούδια, που περιλαμβάνονται στον νέο του δίσκο. Πλάι του, στη σκηνή για το Φεστιβάλ Πηνειού, η Λουκία Βαλάση, μια ταλαντούχα συνθέτρια, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι. Από την ομάδα του και φέτος δεν λείπει το δίδυμο: Εστέλλα Κοπάνου (φωνητικά και φλάουτο) και Γιώργος Παντέλογλου (φωνητικά και άλτο σαξόφωνο).

Και βέβαια οι αγαπημένοι του, πιστοί φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί: ο Σόλωνας Αποστολάκης στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, ο Σπύρος Μάζης στο μπάσο, ο Δημήτρης Τσόλης στα τύμπανα, ο Κωστής Πυρένης στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και ο Νικόλας Πλάτων στην τρομπέτα. Υπεύθυνος ήχου Σταύρος Συκιανάκης.

Στις σκηνές Β’ και Γ’ ανεβαίνουν οι: 1x1 (στις 8 μ.μ.), The Vocults (στις 9 μ.μ.) και Ταφ Λάθος (στις 10 μ.μ.) και Aladala Band (στις 9 μ.μ.), Μαριάννα Ζάχου (στις 10 μ.μ).

Παρασκευή 21 Ιουνίου (3η μέρα)

Την 3η και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου και Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, «Ο Έρωτας πιάνει δουλειά», στην κεντρική Μουσική Σκηνή (Α’), τη νέα μεγάλη επιτυχία του μοναδικού δημιουργού Σταμάτη Κραουνάκη. Πολλά τραγούδια καινούργια και παλιά, του Σταμάτη.

Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια, καημούς κι ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας. Μαζί του οι: Δημήτριος Ανδρεάδης – πιάνο Χρήστος Γεροντίδης – τραγούδι, Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι ισπανικό λαούτο Κοσμάς Κοκόλης – μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι, Κώστας Μπουγιώτης – τραγούδι, Πένυ Ξενάκη – τραγούδι, Θεολόγος Παπανικολάου – βιολί, τραγούδι Λάμπρος Παπανικολάου – κοντραμπάσο, Γιώργος Στιβανάκης – τραγούδι, Γιώργος Ταμιωλάκης - βιολοντσέλο, ήχος Γιώργος Τσατσούλης, φώτα Δημήτρης Τζιμ Λάιος, διεύθυνση παραγωγής Gionik - Γιώργος Τσεβρένης.

Εκτός, όμως, από μουσική, το ποτάμι θα γεμίσει δραστηριότητες για όλους. Γιατί αυτό είναι το Φεστιβάλ Πηνειού, ένα διαδραστικό φεστιβάλ. Καλλιτεχνικές, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική και πολλά άλλα, περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.festivalpineiou.gr

Χορηγοί:EXALCO, COSMOTE, Las Ramblas, ETEM powered by COSMOS, Leroy Merlin, Aegean College, ΣΑΕΚ Όμηρος, Μπαλαής, Σ.Ο.Φ.ΛΑ, Ζυθοποιεία Πηνειού - Lola Beer, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Electical Ρουμελιώτης, Digramma digital stores, Apis Era, Παγοποιεία Μπασδέκη, Ντάβας Ο.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

19:00 “Welcome” Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ Α΄

22:00 Ματούλα Ζαμάνη

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 Eleanor Luca

20:45 Nalyssa Green

22:00 Σκιαδαρέσες

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:00 Rock Μπάντα Μουσικού Σχολείου

22:00 Εναλλάξ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ Α΄

22:00 Μιχάλης Χατζηγιάννης

ΣΚΗΝΗ Β΄

19:15 Mistline

20:00 1×1

21:00 The Vocults

22:00 Ταφ Λάθος

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:00 Aladala Band

22:00 Μαριάννα Ζάχου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΗ Α΄

22:00 Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΚΗΝΗ Β΄

20:00 High Voltage Band

21:00 Mental Grayce

22:00 Planet of Zeus

ΣΚΗΝΗ Γ΄

21:00 Fagus

21:30 Urban Grooves