Την ανάγκη να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ  την Κυριακή 9 Ιούνη ανέδειξε ο Αριστείδης Λαμπρούλης, στέλεχος του  ΚΚΕ  μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ   στη Λάρισα. 

Ο  Αριστείδης Λαμπρούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι, "  όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ευρωκοινοβουλευτική Οµάδα του ΚΚΕ αντιμετώπισε µαχητικά και τεκµηριωµένα την προπαγάνδα των εκπροσώπων και απολογητών, των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών. Πάλεψε με τις δυνάμεις της να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να προφυλάσσει από τον αιφνιδιασμό τον  εργαζόμενο λαό, να είναι τα μάτια του και τα αφτιά του μέσα στο «στόμα του λύκου» και αφετέρου να αναδεικνύει με ερωτήσεις και παρεμβάσεις ζητήματα και να παλεύει ακόμα και μέσα σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό. 

Το ΚΚΕ στην πράξη απέδειξε πως είναι η φωνή του λαού, γιατί δεν έχει δεσµεύσεις από τους οµίλους, τα λόμπι και τα συµφέροντα του κεφαλαίου.  Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης)  που υπερψήφισαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν!  Η  ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με  αυτό το σύστημα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ.   Δυνατό  ΚΚΕ την Κυριακή   για να δυναμώσει ο λαός."