Στο Διεθνές Συνέδριο του ΕΚΠΑ «Διά Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων την Εποχή της Αβεβαιότητας: Δρόμοι για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή» συμμετείχε ο κ. Δεληγιάννης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης με εισήγηση για τη διεθνή εμπειρία από τις Πόλεις που Μαθαίνουν και τις δημοκρατικές και βιώσιμες κοινότητες.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2023 και είχε σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα της Διά Βίου Μάθησης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών σε προγράμματα ουσιαστικής αναβάθμισης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, να επιτευχθεί η ολόπλευρη ανάπτυξή τους και ναδημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για κοινωνική ένταξη και κοινωνική συνοχή.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες της Δια Βίου Μάθησης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μεταξύ αυτών οι διακεκριμένοι καθηγητές Peter Mayo και ο Ted Fleming, ο οποίος είναι και επιστημονικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου των Πολιτών.

Το παράδειγμα της Λάρισας παρουσιάστηκε για ακόμη μια φορά σε ένα επιστημονικό συνέδριο το οποίο έγινε και η αφορμή για ανταλλαγή απόψεων για πρακτικές, διλήμματα και πολιτικές σε μια σύνθετη πραγματικότητα.