Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλ. Τσίπρα έρχεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στη Λάρισα, όπου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ θα επιδιώξει αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (Π.Ε.Μ).

Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Γραμματεία της Π.Ε.Μ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακή (19/2) στον Παλαμά με συμμετοχή εκπροσώπων των μπλόκων και κυρίως όσων μένουν ακόμα ενεργά, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καρδίτσας.

Αν και ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, -η οποία αυτονόητα θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα - αναμένεται εκτός των άλλων να αναφερθεί και στα θέματα του αγροτικού τομέα δίνοντας ενδεχομένως και κάποιες υποσχέσεις, -απαντώντας εμμέσως και στις εξαγγελίες και υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας- η Π.Ε.Μ. θα ζητήσει συνάντηση μαζί του για να λάβει στο ανώτερο επίπεδο απαντήσεις, αλλά και διευκρινίσεις σε σχέση με τις υποσχέσεις που δόθηκαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο κα με ζητήματα που έμειναν «ανοιχτά» όπως το βασικό αίτημα των αγροτών της Καρδίτσας για συμπλήρωση στην τιμή του βαμβακιού.

Κατά τη συνεδρίαση δεν ελήφθησαν αποφάσεις για την παραμονή ή όχι των αγροτών στα μπλόκα που παραμένουν ακόμα ενεργά, καθώς αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι αγρότες.

Αυτό ισχύει και για το μαζικότερο μπλόκο, αυτό της Καρδίτσας όπου το απόγευμα την Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς από τη μια συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τότε που τρακτέρ βγήκαν στις πλατείες των χωριών και τρεις εβδομάδες από τότε που έστησαν το μπλόκο και εύλογα υπάρχει μια κόπωση και από την άλλη η παραμονή τους τουλάχιστον μέχρι και την επίσκεψη του πρωθυπουργού ισχυροποιεί το μήνυμα ότι το πρόβλημα των βαμβακοπαραγωγών εξαιτίας τη χαμηλής τιμής διάθεσης του προϊόντος είναι έντονο και χρήζει παρέμβασης.

KarditsaLive.Net