Στο περιθώριο της εκπαιδευτικής αποστολής του Δημοτικού Σχολείου Γόννων στην Κορυτσά, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης και συνεργάτες του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κορυτσά, Νικόλαο Γιωτόπουλο, Σύμβουλο Πρεσβείας Α'.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παν. Γκατζόγιας και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Τεμπών Βασ. Σίμος, βρέθηκε ο στόχος της Πολιτιστικής Αδελφοποίησης του Δημοτικού Σχολείου Γόννων με τα Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» Κορυτσάς, που μεταξύ άλλων είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Ταυτότητας και του Ελληνικού πνεύματος της Ελληνικής Εθνικής Ομογένειας στην Αλβανία.

Παράλληλα, συζητήθηκε και ο τρόπος που μπορεί το Προξενείο Κορυτσάς να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας τέτοιες προσπάθειες, ώστε αφενός να υλοποιηθούν ακόμα περισσότερες επισκέψεις σχολείων από τη Ελλάδα στην Κορυτσά και αφετέρου να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη της συνεργασίας φορέων με διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο, με απώτερο σκοπό την διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ενίσχυση της Ελληνικής Ταυτότητας των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που συναντηθήκαμε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κορυτσά, Νικόλαο Γιωτόπουλο. Εποικοδομητική και ουσίας η συζήτηση, όπου αναλύθηκε ο ρόλος του Προξενείου στην προσπάθεια διατήρησης, ενίσχυσης και διάσωσης της Ελληνικής Γλώσσας και Συνείδησης των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος κ. Μανώλης.