Στην περιοδεία στην Ευρώπη, της Ορχήστρας Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας, (New England Conservatory, Boston - Massachusets), με
μαέστρο τον Πήτερ Τζάρβις, η οποία είναι μια από τις πιο εξέχουσες Πανεπιστημιακές ορχήστρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνεται και η χώρα μας. Το Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο επιλέχτηκε από τους διοργανωτές των συναυλιών στην Ελλάδα και η συναυλία θα γίνει στις 20 Ιούνη 2024 στις 20:30. Το άνοιγμα-καλωσόρισμα της συναυλίας θα κάνει με πέντε τραγούδια της η Φιλαρμονική του δήμου Τεμπών με μαέστρο τον Κώστα Ζωϊτό.
Ο οργανισμός, «Effetto Italy», διοργανώνει για περισσότερα από 40 χρόνια, περιηγήσεις στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για Αμερικανικά Κολέγια και Πανεπιστήμια, με εξειδίκευση σε Ορχήστρες, Χορωδίες και Περιηγήσεις Ειδικού Ενδιαφέροντος. Για το 2024 διοργανώνουν μεταξύ άλλων, την περιοδεία της Ορχήστρας Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιούνη και συνεχίζει στις 20 Ιούνη στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο της Λάρισας και στη συνέχεια στις 22 Ιούλη στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Η συμφωνική ορχήστρα νέων (YSO) συνίσταται από προχωρημένου επιπέδου νέους μουσικούς ηλικίας 13 έως 18 ετών. Τα μέλη της έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους μέσα από ετήσιες ακροάσεις. Η ομάδα είναι ανοιχτή για οργανοπαίκτες εγχόρδων, πνευστών, χάλκινων και άρπας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ορχήστρα του New England Conservatory αποτελείται από 70-80 όργανα επί σκηνής. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα των MENDELSSOHN - PUCCINI - ROSINI - VERDI και Ελλήνων συνθετών.
Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι δωρεάν.
Οι διοργανωτές εκτός από το φιλόμουσο κοινό του νομού και της περιοχής, καλούν τους μαθητές – γονείς – καθηγητές των μουσικών σχολείων, των ωδείων και των φιλαρμονικών της περιοχής να παρακολουθήσουν αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα συναυλία.
Διοργανωτές : Δασικός Συνεταιρισμός Ομολίου – Δίκτυο Δέλτα Πηνειού Τεμπών.
Συμμετέχουν : Δήμος Αγιάς και Δήμος Τεμπών.
*Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συναυλίας είχαν ο πρόεδρος του Δασικού
Συνεταιρισμού Ομολίου, Γιώργος Ζ. Εμμανουήλ και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας «Λόγος & Μουσική», Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.