Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κατά την συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε τις στοχευμένες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), με στόχο την απομείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε κάθε έκφανση της λειτουργίας τους, καθώς και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών τους.

Αναφέρθηκε επίσης στην συνδρομή των ΕΔ με προσωπικό και μέσα, ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, τονίζοντας την διάθεση βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου, την τοποθέτηση γεφυρών Μπέλεϋ για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου, την διάθεση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των πληγέντων και την δημιουργία σταθμών απολύμανσης με προσωπικό και μέσα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αξιέπαινη εθελοντική προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης του προσωπικού των ΕΔ, όπως και στην προσφορά των αντίστοιχων ειδών από τα αποθέματα Μονάδων/Σχηματισμών των ΕΔ από όλη την επικράτεια με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων.

Σημείωσε επίσης την προσήλωση του ΓΕΕΘΑ στις από κοινού προσπάθειες με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, για την ενίσχυση και βελτίωση της μεταξύ τους διαλειτουργικότητας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.