Σε ανακοίνωση του Πανθεσσαλικού συντονιστικού αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και της επιτροπής αγροτικής πολιτικής νεολαίας, αναφέρονται τα εξής: 

"Για πολλοστή φορά η κοινωνία έγινε μάρτυρας του αυταρχικού τρόπου με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε τους αγρότες, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής.

Με πρόσχημα την αποφυγή της κατάληψης της Ε-65 από τους αγρότες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους υποδέχθηκαν κάνοντας χρήση χημικών. Απέναντι σε ανθρώπους βιοπαλαιστές, που το μόνο που ζητούν είναι σεβασμό και μια αξιοπρεπή διαβίωση γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Αν και πολλά «γνωστά» αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλησαν να αποκρύψουν τη μεγάλη συμμετοχή απ’ όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και φορέων αυτής, δυστυχώς, για την κυβέρνηση, οι αριθμοί μαρτυρούν το αντίθετο.

Μάλιστα, συμμετείχε και το πανθεσσαλικό αγροτικό ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ., με αντιπροσώπους τα μέλη-αγρότες Θωμά Καλιά (μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ) και Κωνσταντίνο Νάκα (μέλος γραμματείας της θεματικής αγροτών Ν.Ε. Λάρισας).

Για μία ακόμη φορά, διαμηνύουμε στους αγρότες και κτηνοτρόφους πως σ’αυτή τη δύσκολη μάχη επιβίωσης που καλούνται να δώσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ θα βρίσκεται δίπλα τους."