Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία, στα πλαίσια των ενεργειών για την υποστήριξη των θεσσαλικών επιχειρήσεων, πραγματοποίησε σύσκεψητην Τρίτη 19/9/2023με την Υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη και τον Ειδικό Σύμβουλο της Γ.Γ. Βιομηχανίας Σπύρο Περόγαμβρο με τη συμμετοχή Βουλευτών των Π.Ε. της Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Γιώργος Ρουπακιάς εκ μέρους των πληγέντων επιχειρήσεων ζήτησε την ταχεία παρέμβαση της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των αυτοψιών στις πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και την εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν τις αποζημιώσεις για τις εκτεταμένες ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος της βιομηχανίας – μεταποίησης.

Κατά τη συζήτηση, αναλύθηκαν τα αιτήματα που υπέβαλλε η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία στο υπόμνημα που απέστειλε προς όλα τα αρμόδια υπουργεία,δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις της επιτροπής για τα εργαλεία άμεσης ρευστότητας που μπορούν άμεσα να ενεργοποιηθούν ώστε να χρηματοδοτηθεί το κόστος της αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών των επιχειρήσεων. Ζητήθηκε επίσης η μέριμνα για την ολιστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής που υπέστη η θεσσαλική κοινωνία και επιχειρηματικότητα.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση της Κυβέρνησης για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των πολίτων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν και δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των μέτρων που αφορούν τις επιχειρήσεις με γνώμονα την εκτίμηση των ζημιών που πραγματοποιείται με εντατικούς ρυθμούς.

Αναφέρθηκε στις άμεσες αποζημιώσεις που έχουν δοθεί ήδη σε πολίτες της Θεσσαλίας, στα πρώτα αναγγελθέντα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων και τη συνεργασία που έχει δρομολογηθεί με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να εξειδικευτούν οι μηχανισμοί αποζημίωσης των ζημιών σε υποδομές των επιμέρους επαγγελματικών κλάδων.

Οι Bουλευτές Θεσσαλίας που παρέστησαν στη σύσκεψη μετέφεραν από την πλευρά τους τη δυσάρεστη εικόνα της καταστροφής που υπέστη η τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα και ζήτησαν την άμεση μέριμνα της Κυβέρνησης για τους πολίτες και τους επαγγελματίες όλων των κλάδων. Στις τοποθετήσεις τους εκφράστηκε η ιδιαίτερη σημασία και συνδρομή του θεσσαλικού κάμπου στην ελληνική οικονομία ενώ τόνισαν ότι η δυναμική της Θεσσαλίας είναι εξαιρετικά πολύτιμη και πρέπει να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία

Από τον ΣΘΕΒ ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Ρουπακιάς, τα μέλη του Δ.Σ. και η Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη, και από τον ΣΒΘΣΕ ο Γενικός Διευθυντής κ. Βασίλης Κλειτσογιάννης και στελέχη του ΣΒΘΣΕ.

Από τους Βουλευτές Θεσσαλίας

Οι κ.κ. Χρήστος Κέλλας (Ν.Δ. Λάρισα), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Ν.Δ. Λάρισα), Αθανάσιος Λιούτας (Ν.Δ. Τρίκαλα), Αριστοτέλης Σπάνιας (Ν.Δ. Καρδίτσα).