Όλοι γνωρίζουμε, πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού. Μάλιστα, το νερό είναι ένα στοιχείο που βοηθάει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Γι’ αυτό και θα πρέπει να καταναλώνετε την απαραίτητη ποσότητα νερού καθημερινά, ώστε να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Όμως δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα αυτού σημαντική, κάτι που διασφαλίζεται με τα φίλτρα νερού.

Με μια μικρή αναζήτηση θα εντοπίσετε πολλά μικρά μυστικά για ν’ αυξήσετε την ποσότητα του νερού, που καταναλώνετε. Ωστόσο, στην προσπάθειά σας για καλύτερη ενυδάτωση ενδέχεται να πέσετε σε ορισμένα λάθη. Παρακάτω, αναδεικνύουμε τα πιο συχνά απ’ αυτά για να τ’ αποφύγετε.  

#1 Δεν Πίνετε Επαρκή Ποσότητα Νερού

Ίσως το συχνότερο λάθος, που γίνεται στην ενυδάτωση του οργανισμού είναι η κατανάλωση της λανθασμένης ποσότητας. Έτσι, μπορεί να καταναλώνετε πολύ λίγο ή υπερβολικά πολύ νερό.

Για να καθορίσετε την ιδανική ποσότητα του νερού για τον οργανισμό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Αρχικά, η ηλικία, το φύλο και τα κιλά σας επηρεάζουν τις ανάγκες του οργανισμού σας. Επιπλέον, οι δραστηριότητες και η άθληση είναι ακόμα ορισμένοι παράγοντες που έχουν μεγάλη σημασία. Τέλος, η ποσότητα του νερού αλλάζει ανάλογα και με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως αν ζείτε σε πολύ ζεστό ή κρύο κλίμα.

#2 Αντικαθιστάτε το Νερό με Καφέ ή Τσάι

Ακόμα ένα συχνό λάθος στην ενυδάτωση είναι να πίνετε καφέ και τσάι αντί για νερό. Αυτά τα ροφήματα συχνά αντικαθιστούν το νερό, καθώς είναι υγρά. Ωστόσο, η καφεΐνη είναι μια ουσία που αφυδατώνει. Έτσι, έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και δε λαμβάνετε τη σωστή ποσότητα του νερού. Επιπλέον, το αλκοόλ και τα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συμβάλλουν επίσης στην αφυδάτωση του οργανισμού.

#3 Δεν Δίνετε Σημασία στην Ποιότητα του Νερού

Η ποιότητα του νερού, που παρέχουν τα φίλτρα νερού άνω πάγκου, είναι αδιαμφισβήτητη. Όπως αναμφισβήτητης σημασίας είναι και η ποιότητα του νερού που εισέρχεται στον οργανισμό μας. Συχνά, το μόνο που σκεφτόμαστε για την ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι η ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε. Ωστόσο, στην πραγματικότητα θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις ουσίες που υπάρχουν σ’ αυτό. Το νερό κακής ποιότητας περιέχει διάφορα χημικά και βλαβερές ουσίες, οι οποίες μπορεί να  προκαλέσουν, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, προβλήματα. Κάτι τέτοιο παρατηρείται στο νερό της βρύσης, το οποίο έχει αποδειχθεί, ότι εμπεριέχει επικίνδυνες ουσίες. Ο τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού.

#4 Καταναλώνετε Νερό από Πλαστικά Μπουκάλια

Το να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με καθαρό νερό είναι μια πολύ καλή συνήθεια, που σας βοηθάει να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ωστόσο, καλό θα ήταν ν’ αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια. Από τη μια μεριά, κάτι τέτοιο δεν είναι οικονομικό μιας και πρόκειται για πλαστικό μιας χρήσης. Από την άλλη μεριά όμως, είναι και θέμα υγείας. Το νερό μέσα στα μπουκάλια μένει στάσιμο για αρκετό διάστημα. Έτσι, η ποσότητα του μικροπλαστικού, που υπάρχει στο νερό αυξάνεται δραματικά και επικίνδυνα.

#5 Δεν Υπολογίζετε το Νερό που Έχουν τα Τρόφιμα

Η κατανάλωση νερού δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ενυδατωθείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι συνήθως καλές πηγές ενυδάτωσης και γι’ αυτό θα πρέπει να τα εντάξετε στη διατροφή σας. Όσο για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διασφαλίσετε, ότι είναι πραγματικά καθαρά, η λύση είναι απλή: Εγκαθιστάτε φίλτρα νερού βρύσης, ώστε πλένοντας τα τρόφιμά σας να είναι πραγματικά καθαρά.

Όλα αυτά είναι συχνά λάθη που παρατηρούνται στην ενυδάτωση. Σε κάθε περίπτωση, τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν να σας βοηθήσουν να πίνετε περισσότερο νερό μιας και αφαιρούν τις περίεργες οσμές και γεύσεις απ’ το νερό της βρύσης. Απομακρύνοντας παράλληλα όλα τα επικίνδυνα στοιχεία προσφέρεται στον οργανισμό σας συγχρόνως τα απαραίτητα μεταλλικά άλατα.