Επτά μείζονα ζητήματα έθεσε στον πρωθυπουργό ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα Τρίτη, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην τοποθέτησή του συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην μη αποζημίωση των αγροτικών εκτάσεων που δεν καλλιεργούνται λόγω των φερτών υλικών που τα έχουν κατακλύσει, στις αδικίες που λαμβάνουν χώρα στο οικονομικό πρόγραμμα για τη στήριξη των παρακάρλιων, στην ανάγκη να τροποποιηθεί και διευρυνθεί το μέτρο αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου ώστε να μην ευεργετηθούν λίγοι και στην ανάγκη αποζημίωσης όλων των υπογείων χώρων στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, στη Φαλάνη και στη Λάρισα.

Επιπρόσθετα, τόνισε πως είναι αδήριτη ανάγκη να παρατεθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πλημμυροπαθών και να αρθεί η αδικία στις αποζημιώσεις που αφορούν το μήλο, το κάστανο και το κεράσι στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών.

Ο Λαρισαίος βουλευτής στηλίτευσε επίσης την απουσία πρόβλεψης και σχεδίου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και για την παράλληλη επικαιροποίηση του εδαφολογικού χάρτη.

Τέλος, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας κ. Θεμιστοκλέους ότι «στη Λάρισα ήδη λειτουργεί ένα πολύ μεγάλο Κέντρο που περιλαμβάνει και ογκολογική κλινική και ακτινοθεραπευτικό τμήμα», ο κ. Κόκκαλης σχολίασε το εξής: «Όχι άλλο σανό κύριοι της κυβέρνησης».