Επανέρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της «μονταζιέρας» με τα ηχητικά από το μοιραίο βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο η κυβέρνηση -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- θεωρεί «μη θέμα», παρά τις αποκαλύψεις για παραποιημένους διαλόγους.

Τώρα έρχεται νέο, πρωτοσέλιδο, δημοσίευμα για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Σύμφωνα με το Documento, διαγράφησαν «κρίσιμες επικοινωνίες από το ειδικό καταγραφικό μηχάνημα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ)», ενώ δεν κρατήθηκαν αντίγραφα κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού.

Η εφημερίδα γράφει πως ο ειδικός εφέτης ανακριτής, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, δεν βρήκε τους διαλόγους-κλειδί μεταξύ της ηγεσίας της πυροσβεστικής και μελών της πολιτικής προστασίας με τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο πεδίο

Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης σε εξαφάνιση-καρμπόν με αυτήν του βιντεοληπτικού υλικού που κατέγραφε την έλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, και σημειώνει την έρευνα για την πορεία φορτίου χημικών διαλυτών, που δημοπρατήθηκε λίγες ημέρες πριν την πρωτοφανή τραγωδία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ήθελαν να κρύψουν το μπάζωμα  

Τα παραπάνω προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σχολιάζει πως η μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου που εργάστηκε για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών δεν περιορίστηκε, όπως αποκαλύπτεται, στις συνομιλίες μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών και στο βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραφε τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

«Μπορούμε να μαντέψουμε όλοι τι ήθελαν να αποκρύψουν: Το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος, το οποίο ακολούθησε. Όσο και να θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κουκουλώσει τη χυδαία επέμβαση της κυβέρνησης για να επιτύχει τη συγκάλυψη του μεγαλύτερου κρατικού εγκλήματος στην ιστορία, η αλήθεια βρίσκει πάντα τον δρόμο της» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα σταματήσει να θέτει ερωτήματα και να ζητά απαντήσεις, με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όλους όσοι συνέβαλαν και στο έγκλημα αλλά και στη συγκάλυψη του» καταλήγει η ανακοίνωση.

efsyn.gr