Με μία σεμνή τελετή τιμήθηκε η Μάχη της Σημαίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους 72 πεσόντες Εύζωνες και ακολούθως ο Κώστας Βαϊούλης καθηγητής, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο ιστορικό της Μάχης και τόνισε μεταξύ άλλων:

"Οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης είναι μέρος της παιδευτικής διαδικασίας δημιουργίας ελευθέρων ανθρώπων. Κι αυτό, επειδή σφυρηλατούν τη μνήμη, σμιλεύουν τις συνειδήσεις και διαμορφώνουν τις συλλογικές ταυτότητες που στηρίζουν τους συλλογικούς προσανατολισμούς μιας κοινωνίας.

Η ανάγκη διαφυλάξεως της εθνικής μνήμης, είναι απαραίτητη όχι μόνο ως παρελθόν, αλλά ως προϋπόθεση της δικής μας εθνικής αντιστάσεως έναντι του καθεστωτικού αφελληνισμού, μάρτυρες του οποίου γινόμαστε καθημερινά με τις προσπάθειες οργανωμένων μειοψηφιών, οι οποίες δρουν με στόχο ότι συγκροτεί την κοινή συλλογική ταυτότητα και προέλευση, κυρίως όμως στοχεύει στην αποτροπή διαμόρφωσης εθνικής συνέχειας.

Ο σύγχρονος Εθνικός Πατριωτισμός απαιτεί ενότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Γιατί όπως μας δείχνει με δραματικό τρόπο η Μάχη της Σημαίας, όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι θριαμβεύουν, ενώ αντίθετα όταν είναι διχασμένοι τότε ακολουθεί Εθνική καταστροφή".

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δημήτρη Τσιάρα π. Δημοτικό σύμβουλο της «Λαρισαίων Κοινόν» και διαχειριστή της ιστοσελίδας exairesi.gr, την Ζαχαρούλα Νούσια στέλεχος του πατριωτικού χώρου και τον Θωμά Κοφίνη μέλος της Επιτροπής.

Χαιρετισμό έστειλαν ο Γιάννης Κουργιανίδης εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» και ο Αλέξανδρος Νάρης συγγραφέας, εκδότης.​

Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο.