Τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και στο κίνημα παρέδωσε την Τετάρτη 4 Γενάρη, στον αγωνιστή Κωνσταντίνο Φράγκο, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Θανάσης Σερδένης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Παραρτήματος Λάρισας, που ανέφερε και τα εξής:
"Με τη συμπλήρωση το 2022 80 χρόνια του ΕΛΑΣ και το 2023 80 χρόνια ΕΠΟΝ, θέλουμε να τιμήσουμε με αυτή την πλακέτα το σ. Κωνσταντίνο Φράγκο ο οποίος σε όλη τη ζωή έως τα 95 του χρόνια που είναι σήμερα, έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού μέσα από την εθνική αντίσταση ως ΕΠΟΝίτης, στη συνέχεια ως μαχητής του ΕΛΑΣ και μετά ως μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
O σ. Κώστας γεννήθηκε το 1927 στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας. Από τα πρώτα του χρόνια γαλουχήθηκε στους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, μπήκε από έφηβος ακόμα στην πάλη ενάντια στην ναζιστική κατοχή, ακολουθώντας τον δρόμο των γονιών του, που ήταν ακλόνητοι λαϊκοί αγωνιστές.
Το 1937 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία του ΚΚΕ). Το 1942 εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ στην ομάδα του Μιχάλη Παπαδάμου (Φεραίος), η οποία ήταν ενταγμένη στο 54 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Με την απελευθέρωση της Ελλάδας εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά του. Στην περίοδο της Λευκής Τρομοκρατίας συνελήφθη το 1945 και φυλακίστηκε για ένα χρόνο. Στη φυλακή υπέστη φρυχτά βασανιστήρια. Την περίοδο αυτή οι μοναρχοφασίστες έκαψαν και το πατρικό του σπίτι.
Το 1946 εντάχθηκε στην ανεξάρτητη ομάδα (Ελεύθεροι σκοπευτές) του Σταύρου Κασίδη (Σταυραετού), η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε τμήμα της 123 Ταξιαρχίας. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες και το 1950 από τους τελευταίους με τον Γιώργη Τρικαλινό και το Μιχάλη Παπαδάμο, (σύνολο 18), πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και πήγε στη Ρουμανία.
Στη Ρουμανία πήγε στη σχολή αξιωματικών και υπηρέτησε στο Ρουμάνικο Στρατό ως αξιωματικός, αρμάτων μάχης. Υπήρξε Διοικητής Τάγματος αρμάτων μάχης. Έφτασε μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη. Με τον επαναπατρισμό του το 1983, ζει στη Λάρισα και συνεχίζει ως σήμερα τη δράση του μέσα από την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και το ΚΚΕ.
Τη δεκαετία του 1990 πάλεψε για τη διαφύλαξη της θεωρίας και των αρχών του κόμματος. Τάχθηκε ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του κόμματος. Ο σ. Κώστας παρέμεινε στυλοβάτης σιγουριάς και πίστης στο κόμμα στα ιδανικά της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ. Όρθωσε το ανάστημά του και υπεράσπισε τη θεωρία, τις αρχές, τα ιδανικά και τα σύμβολα του κόμματος.
Στο πρόσωπό του σ. Κώστα Φράγκου τιμάμε σήμερα και όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που όρθωσαν το ανάστημά τους στις ναζιστικές δυνάμεις του κατακτητή από τις γραμμές της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, καθώς και όσοι πήραν μέρος στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Όλους αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για λευτεριά, για μια άλλη κοινωνία, και αντί του επαίνου της πολιτείας στάλθηκαν στις εξορίες, στην αναγκαστική προσφυγιά και στους μαρτυρικούς τόπους εκτέλεσης. Μιλάμε για όλους αυτούς τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.
Σύντροφε Κώστα είμαστε περήφανοι που σε γνωρίσαμε. Σε ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνεις με τη αδιάκοπη δράση και τη στάση ζωής σου μέχρι σήμερα. Θα αποτελείς φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές στη καθημερινή πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος."